“Elan neljakuuse lapsega juba teist kuud elektrita. See on ebainimlik,” ütles SL Õhtulehele majaelanik Egle Krull. Alates 31. augustist, kui firma Armel Haldus majast voolu välja lülitas, elab kahe väikese lapsega pere küünla- ja petrooleumilambivalgel.

Endine telediktor Urmas Liiv ostis üürnikega asustatud maja Kivimurru 18 poolteist aastat tagasi. Kõigil elanikel oli tähtajaline üürileping eelmise omanikuga. Krulli sõnul on tema lepingus kirjas nii üürihind kui selle tõstmise kord. Lepingus on ka fikseeritud, et see ei kaota maja omaniku vahetumisel kehtivust.

Pärast Liivi omanikukssaamist nõuti aga üürnikelt uute lepingute sõlmimist, millest elanikud keeldusid. “Juristid on öelnud, et meie lepingutega on kõik korras. Uus omanik peaks seda arvestama,” ütles Krull, kinnitades, et on maksnud kõik lepingus ettenähtud arved. Keeldunud on ta vaid laestvõetud kulutuste katmisest.

“Kui me maja eelmiselt omanikult selle korteri üürisime, tegime siin kapitaalremondi. Tänu sellele sõlmitigi meiega nii pikaks ajaks üürileping,” ütles Krull, kel on täielik õigus oma üürikorteris elada aastani 2015.

Samas majas elab ka Urmas Liivi klassiõde Ene Türk. “Olen siin elanud kogu elu. Ma ei mõista, mis nüüd toimub. Kas Liiv üritab millegi eest kätte maksta? Olen püüdnud temaga rääkida, kuid ta keeldub igasugusest suhtlemisest ja soovitab pöörduda maja haldaja poole,” ütles Türk.

Maja haldajalt pole naine aga elektri väljalülitamise kohta kuulnud ainsatki mõistlikku põhjendust. “Mul pole ühtki võlga,” ütles Türk. Tema teada pole terves majas ühtki elektrivõlglast.

Majaomanik Urmas Liiv ei taha oma sõjast üürnikega sõnagi rääkida, kuigi elab nendega sama katuse all. Ainult et tema korteris on elekter olemas. Ta soovitas kõik küsimused esitada maja haldajafirma Armel Halduse juhile Meelis Päärole.