„Üldiselt juhtus lihtsalt nii, et oli minu ja Märka esinemine, lugesime luuletusi ja ühel hetkel viidi neljanda klassi õpilased saalist minema," rääkis Margus Konnula artistinimega Contra Päevaleht Online'ile.

Sellest ei teinud luuletajad esialgu suurt numbrit ning jätkasid luuletuste lugemist. „Seepeale tulid kaks daami, tänasid ja ütlesid, et nii ikka ei saa jätkata," rääkis Contra. Põhjenduseks olid kooli töötajad toonud, et esitatud luuletused pidid luuletajatest halva mulje jätma ning tegemist pole selliste asjadega, mida laste kõrvad peaksid kuulma.

Contra märkis, et kunagi varem pole tal sellist intsidenti ette tulnud, et esinemine oleks nii äkiliselt ära lõpetatud. „Ei ole põhimõtteliselt midagi hullu olnud, noormana sai küll asja veidi lõdvemalt võetud, siis oli ropumaid luuletusi rohkem," ei eitanud Contra, et esitatud luuletustes võis ilmselt roppust leida küll.

„Kõige rohkem võib-olla häiris kooli töötajaid Märka luuletus onu Kaljust, kes väga väikseid lapsi armastas," pakkus luuletaja ning möönis, et sisuliselt oli selles luuletuses juttu pedofiiliast.

Contra märkis, et kuigi luuletuste esitamine nii ootamatu lõpu sai, oli tunne siiski ülev. „See oli mõnusalt kaif, nagu oleks mingit mässu õhutanud," märkis ta.

Kuigi koolijuhid Contra ja Veiko Märka luuletusi kuulatavateks ei hinnanud, olid õpilased neist siiski huvitatud. "Õues ootasid meid luulesõbrad, kellele me jätkasime luuletuste ettekandmist," märkis luulemees.

Kooli huvijuhte ega direktorit Päevaleht Online'il seni tabada ei ole õnnestunud, kuna kõik kolm on kooli kultuurinädala ürituste raames kinni.

Probleeme tekitanud luuletusi võib lugeda SIIT.