Vastavalt avaliku teenistuse seadusele vabastatakse tööturuametist 322 inimest, kes kõik saavad ametist vabastamise eest hüvitist kokku 18 287 698 krooni eest. Hüvitise saanud töötajatest jätkab 1. mail uues ametis 262 inimest.

Täna allkirjastasid sotsiaalminister Hanno Pevkur ja töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel halduslepingu, millega antakse töötukassale üle programmi „Kvalifitseeritud tööjõu pakkumise suurendamine" haldusülesande täitmine.

Töötukassa ning tööturuameti liitmise eesmärk on parandada teenuste kättesaadavust ja kvaliteeti, samuti tulemuslikkust inimeste tööle aitamisel. Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul saavad tööd otsivad inimesed nüüd kogu tööotsinguteks vajaliku abi - tööturuteenused ja töötushüvitised ühest kohast, mis on lihtsam ja mugavam. „Töötukassa hakkab pakkuma kõiki neid teenuseid, mida enne sai tööturuametist. Töö muutub kiiremaks ja sujuvamaks, kuna plaanis on võtta tööle rohkem konsultante, alustada vastuvõttu varem ning võtta senisest rohkem kasutusele elektroonilisi võimalusi."

Töötukassa muudab oma maakondlike osakondade töökorraldust ja tugevdab koosseise, et konsultantidel oleks võimalik pühenduda inimeste tööle aitamisele ning pakkuda neile kiiret ja vajadustele vastavat abi töö leidmiseks. Töövahenduskonsultantide kõrval hakkavad kõikjal tööle juhtumikorraldajad, kes nõustavad ja aitavad inimesi, kelle tööle rakendamine on raskendatud.

28. jaanuaril 2009 võttis Riigikogu vastu seaduse, millega liideti Tööturuamet ja Eesti Töötukassa üheks avalik-õiguslikuks asutuseks.