Põhja Politseiprefektuur alustas 18. märtsil kriminaalmenetlust eelmise aasta suveni Haabersti Perespordikeskuse AS (Arigato) juhatuse liikmeteks olnud Indrek Pertelsoni, Tavi Maastiku ja Margus Dintšenko vastu, kes oma töö ning tegevusega ei jälginud spordiklubi varalisi huve. Muuhulgas lubasid nad ühel teisel spordiorganisatsioonil, mis kuulus vaid Pertelsonile, kasutada tasuta Haabersti Perespordikeskuse ruume.

Lisaks olevat Pertelson ja ta kaaslased võtnud ettevõtte kontolt korduvalt sularaha, kuid selleks nõuetekohaseid dokumente ei vormistatud. Nii on Haabersti spordikeskus saanud kahju üle 2,1 miljoni krooni.

Samuti on Pertelson, Maastik ja Dintšenko jätnud täitmata seaduses sätestatud pankrotiavalduse esitamise kohustuse.

Delfil ei õnnestunud Pertelsoniga kontakti saada. Eelmise aasta suvel ütles ta Õhtulehele: "Alati tuleb kõik otsused läbi mõelda, aga Eesti on nii pisike, et kui ma täna kedagi petan, valetan ja varastan, pole mul siin tulevikku. Mul on ainult üks valik. Ma vastutan lõpuni. Vastutus on valus, aga see ei tapa. Aga valu ei pea kannatama. Leiame uued lahendused."

Juba 2008. aasta sügisel kuulutati Pertelsoni juhitud Arigato pankrotti, endine judoka vallandati ja klubi suurim võlausaldaja võttis Haabersti keskuse juhtimise enda õlgadele.