Kuigi pole olemas ametlikku statistikat moslemite osakaalu kohta Brüsselis, arvatakse, et nad moodustavad linna 1 miljonist elanikust umbes 25 protsenti. Dewinter, kes on immigratsiooni vastu ja nimetab islamofoobiat kohustuslikuks, väidab, et kolmes Brüsseli 19-st omavalitsuse staatusega linnaosast on praeguseks enamuses moslemid, vahendab FOX News.

„Nendes linnaosades ei ole võimul mitte meie valitsus," ütleb Dewinter, „vaid moslemivõimud - mošeed, imaamid - on need, kes otsustavad."

FOX News külastas ühte sellistest linnaosadest, Molenbeeki, mis meenutab rohkem Põhja-Aafrikat kui Euroopa südant.

Mõnede belglaste jaoks pole see probleem. Molenbeeki linnapea, sotsialist Philippe Moureaux usub, et paljukultuurilisus on hea asi. Tema sõnul peavad ka need, kes temaga ei nõustu, tänapäeva Brüsseli eluga harjuma. „Olge realistid. Nad on siin. Neid on suhteliselt palju ja neid tuleb juurde."

Hommikul Molenbeeki filmima läinud FOX Newsi kaamerameeskonnale andis Belgia politsei kaasa kaks erariietes politseinikku. Pärastlõunal tagasi tulles, kui märksa rohkem inimesi oli väljas ringi liikumas, teatas politsei, et oleks turvalisem mitte autost väljuda. Ei olnud isegi veel pime.

Osa sellest hirmust on seotud tänavakuritegevusega, kuid suurem osa johtub Belgia moslemite hulgas levinud tugevatest Lääne-vastastest meeleoludest.

Linnapea Moureaux süüdistab väikest arvu väga vägivaldseid noori, keda kõik, kaasa arvatud moslemikogukond, hukka mõistavad.

Dewinteri jaoks pole integratsioon lihtsalt võimalik. Ta väidab, et suur enamus moslemitest ei tahagi integreeruda. Selle asemel, et olla sulatusahi, on Brüssel Dewinteri sõnul muutunud linnaks, mis teeb kõik võimaliku, et moslemitele meele järele olla.