„Seaduses pole selle kohta mingit piirangut," kinnitas Mikitamäe volikogu esimees Raul Raidla Lõunalehele. „Kui inimene avaldab soovi ja korteriomanik on nõus, siis tuleb vallal ta sisse kirjutada."

"Pealtnägija" uuris välja, et Mikitamäe ühte kahetoalisse korterisse on registreeritud 54 inimest. Et tegu on sovhoosiaegse 12 korteriga paneelmajaga, siis tähendab see, et korteris peaks elama rohkem inimesi kui kogu ülejäänud majas kokku.

„Vald oleks pidanud uurima, kas need inimesed tegelikult ka tulevad ja kas tegemist pole valeandmete esitamisega," ütles telesaatele siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakonna juhataja Enel Pungas.

Mikitamäe vallavanem Inge Hirmo oli telesaates näidatust-kirjeldatust tõsiselt nördinud ja väljendas häälekalt oma pahameelt.

„See lugu oli tendentslik, pealiskaudne ja solvas Mikitamäe rahvast!" kurjustas Hirmo.

Vallavanem pidas oma sõnade kinnituseks maha väiksemat sorti loengu, pikkides seda mitmete sätetega Eesti seadustest.

Esmalt juhtis Hirmo tähelepanu asjaolule, et sellist mõistet nagu sissekirjutus Eesti Vabariigis ei eksisteeri ja seadus lubab inimesel pidada mitut elukohta, keegi ei ole sunnitud kuskil kindlas kohas sees elama.

„Kui meie ise pöördusime [seaduslikkuse uurimiseks siseministeeriumisse], miks tagantjärele tullakse lahmerdama?" küsis vallavanem.