Pealkirja „Ebakompetentsus Otepää Gümnaasiumi juhtkonnas" all on inglise keele õpetaja Helje Kaskel saatnud Otepää vallavolikogule neli trükilehekülge pika kirja, mille eesmärk on tema sõnutsi „pöörata tähelepanu mõningatele tõsistele probleemidele, mis praeguses kooli juhtkonnas eksisteerivad", kirjutab Lõunaleht.

„Olles elanud Otepää Gümnaasiumi sisekliimas 2007. a novembrist, pean ma kurvastusega tunnistama, et õpetajad on kooli juhtkonna ebakompetentsuse ja madalate palkade tõttu demoraliseeritud – nad on pidevalt rahulolematud ning teevad oma tööd sügava tülpimusega," kirjutab Kaskel.

„Õppenõukogudes tõstatatud probleemid surutakse direktori ja õppealajuhataja poolt lihtsalt alla, uut hindamisjuhendit tehakse juba mitmendat aastat jne. Juhtkonna töökorralduses peavad olema tugevad puudujäägid, kui terve rida pikaajaliste kogemustega ja kõrgelt kvalifitseeritud õpetajaid on valmis iga hetk koolist lahkuma," seisab vallavolikogule saadetud kirjas.

„Oleme Helje Kaskeliga korduvalt vestelnud töö- ja koolielu teemadel ning nende vestluste käigus pole ma täheldanud neid meeleolusid, mida mainitud kirjas väljendatakse," märkis Otepää gümnaasiumi juht Aivo Meema, et Kaskeli kiri tuli talle üllatusena.

„Otepää volikogu esimees Jaanus Raidal on Helje Kaskeli avaldusega kursis," vahendas valla kommunikatsioonijuht Monika Otrokova. „Otepää gümnaasiumi direktoriga on toimunud tõsised jutuajamised Helje Kaskeli avaldusega seoses.