AS GoBus Saaremaa osakonna peainsener Nikolai Jakovets nimetas hinnalangust kampaaniaks “sõidad Saaremaa ja Tallinna vahet, aga maksad vaid sõidu eest väljaspool Saare maakonda”, mis tähendab, et olenemata peatusest Saaremaal või Muhus, maksab täispilet sama hinna. Kui sõita Tallinnast Saaremaale, ükskõik millisesse peatusesse, on pileti hind sama, kirjutab Meie Maa.

“Langetasime hindu katseliselt määramata ajaks. Kindlasti ei jää hind igavesti selliseks. Hiljemalt suve alguses tõstetakse hind endiseks,” ütles Jakovets. Ta põhjendas piletihinna langust ainult kolmel nädalasisesel päeval, kuna just sel ajal on busside täituvusega probleemid.

AS Sareta juhi Henno Liivi hinnangul ei ole GoBusi poolt piletinna langetamine mitte millegagi põhjendatud. Tema sõnul ei kavatse Sareta bussipiletihinda madalamaks lasta ja seda isegi vaatamata kütusehinna odavnemisele.

AS Sebe juhatuse esimees Hugo Osula ei soovinud bussipiletihinda kommenteerida. “Me ei avalikusta oma ühistranspordi hinapoliitikat,” ütles ta. Osula ei soostunud ka selgitama GoBusi käitumist. “Seda võidakse võtta kas oma turundusasjade väljapaiskamisena või teistele selge sõnumi andmisega, kuidas käituda,” lisas ta.

Sebe bussipilet Tallinna-Kuressaare liinil maksab 250 krooni, sooduspilet 225 krooni.