Juhtunu asjus võttis Eesti Päevalehega ühendust Tsahkna ise, soovides enne jõule oma patu avalikult üles tunnistada ja vabandust paluda.

„Hakkasin hommikul umbes kella 10 ajal Otepäält Tartusse sõitma. Eelmisel õhtul olin tarvitanud alkoholi, kuid rooli istudes tundsin end kainena. Paraku näitas alkomeeter muud,” rääkis ta.

Politsei mõõtis Tsahkna joobeks 0,48 promilli. „Paraku polnud organism veel eelmisel õhtul joodud veini jõudnud ära põletada,” nentis Tsahkna. Ta lisas, et kahjuks polnud tal endal kaasas alkomeetrit. „Kui oleks olnud, poleks midagi sellist ka juhtunud.”

Tsahkna teavitas juhtunust kohe ka tööandjat, kes oli tema sõnul väga kuri.

Kunagi Tallinna abilinnapeana sotsiaalvaldkonda kureerinud Tsahkna kahetses juhtunut südamest, tunnistades, et moraalselt on tal juhtunu pärast eriti halb. Seetõttu on Tsahkna võtnud nõuks teha 100 ühiskondlikult kasuliku töö tundi.

„Kavatsen aidata sotsiaalabi vajajaid ning tegeleda HIV-ennetustööga,” selgitas Tsahkna ja põhjendas vabatahtlikult võetud kohustust sellega, et seadis oma teoga ohtu teised ühiskonnaliikmed.