Palun Sind, Issand, aita mul meeles pidada, et kui ma üldse midagi ostan, siis maksaksin poes ainult kümnelistega, sest kümnekroonisel on Jakob Hurda püha pale. See punane rahatäht on kõigi ristiinimeste ikoon, sest Hurt on ütelnud tõde: „Ristiinimene on enam kui eestlane.“

Juhul, kui minu pihku peaks sattuma kahekümneviieline, tead küll, see roheline nagu mürk, aita mul meeles pidada, et viskaksin selle kohe tulle, sest on ju rahatükil va põrguline Anton Hansen Tammsaare, kes kirjutas palju hirmsaid raamatuid Sinu vastu, aus Issand.

Sa ju mäletad tema kirjaridu: „Nagu kristliku kiriku õpetus, niisama on ka kommunistide oma määratud neile, kes vaevatud ja koormatud. Et meie kultuur kogu oma arenemisega umbtänavasse on sattunud, siis on vaevatuid ja koormatuid ilmas palju. See ongi peapõhjus, miks usuline liikumine ühel või teisel kujul kipub uuel hool poolehoidu leidma, iseäranis seal, kus pimedus kõige suurem.“

Kõigevägevam, aita mul unustada Tammsaare ja tema solvavad ütlemised jumalarahva ja Sinu kohta. Õnneks oled Sa ise teda juba karistanud — patu palk on surm.

Ja hoia mind õnnetuse eest, et minu pihku ei satuks viiesajaline, sest selle peal sosistab patujuttu Jakobson: “Tagaselja müüakse meid ära, kõiki meie eesti asju tallatakse jalgega. Meie õpetud mehed hulguvad mööda maailma ümber, oma isamaal ei leia nad leiba. Kõik hea püüdmine rahva kasuks läheb nurja, võerad meie maal nõuavad rohkem kui jumaliku au, lasevad ennast irvitades kummardada.”

Kui ma kirjutan jõulukaarte, aita mul meeles pidada, et ma tähistan vaid Jeesus Kristuse sünnipäeva, ei miskit muud.

Kui ma ehin kuusepuud, aita mul meeles pidada, et teen seda üksnes Jeesus Kristuse hällipäeva väärikaks tähistamiseks.

Kui ma laulan jõululaule, aita mul meeles pidada, et laulan neid laule inglite, Sinu taevaste saadikute, ülistuseks, ei muuks.

Kui ma kohtun sõpradega, siis aita mul meeles pidada, et räägin ainult Sinust ja Sinu ainusündinud poja sünnipäevast, kõik muu siin ilmas on tähtsusetu.

Ülim Jumal, kui ma lähen uuel aastal koolimajja religiooniõpetust andma, aita mul meeles pidada, et õpetan lastele ainult ristiusu dogmasid, ei muud. Minul ei tohi ega saagi olla ühtki teist Jumalat peale Sinu, nii ütleb meie ristiusu esimene käsk. Ja õigesti ütleb, sest kõik teised religioonid on ebaõpetused, mis tuleb unustada.

Mul on plaanis sõita turismireisile Saudi Araabiasse. Sellega seoses palun Sind, kõigeväeline, aita mul meeles pidada, et astuksin sisse esimesse mošeesse, mis jääb minu teele. Ära lase mul unustada, et kisendan seal valjul häälel selgitusi, miks eelistan Sind Allahile.

Helde Jumal, kui ma kohtan inimest, kes on nälga suremas, aita mul meeles pidada Jeesuse tähendamissõna, ja annaksin rumalale hädasolijale õnge, mitte selle suure kuumsuitsulõhe, mille just ostsin Stockmannist.

Ülivõimas Jumal, kui Sa saadad minu käidavale rajale rikkaid ja ilusaid inimesi, aita mul meeles pidada, et selgitaksin nendele, miks nad peavad annetama kogu oma vallas- ja kinnisvara kirikule ning minema kiiremas korras kloostrisse.

Ja kui ma peaksin seoses misjonitööga sattuma tallu, kus peetakse sigu, aita mul meeles pidada, et ma pean hävitama kõik roojased elajad.

Aulik issand, tuleta mulle ikka meelde õpetussõnu mehest, kes magab mehega nagu naisega. Viimasel ajal on ka usuinimesed hakanud kuulutama nii väljakutel kui katustel, et kui mees magab mehe juures nagu naisega, et see polevatki rüve. On see tõesti tõsi, et selliseid mehi ei peagi enam karistama surmaga? Ja lapsepilastajad ja naine-naisega magajad on ka Sinu silmis õigeks saanud?

Äkki on minu küsimus patt? Palun saada mulle märk, et teaksin elada õigesti siin võrratus linnas, millest peagi on saamas suurim vabaõhukirik maailmas. Nüüd viimaks oleme ristirahvas selle sõna kõige otsesemas tähenduses. Kristallristirahvas.

Nime ma alla ei kirjuta, Sa ju tead, kes ma olen, pealegi muudetakse uuel aastal kõik eesti nimed ladina nimedeks. Viimaks ometi saab Maarjamaast Terra Mariana!

Surun kirja selle suure klaasist risti sisse, vaata, sellesse prakku. Näed? Korras. Eelmised kirjad toppisin nutumüüri pragudesse, nüüd ei pea ma tänu Sinule ja teistele andekatele loojatele enam nii pikka reisi ette võtma, hoian raha kokku. Aitäh, et tegite suure ja võimsa postkasti, paistab kaugele ära. Kiidan.