“Hommikuse kesklinna töölejõudmise kadalipu õnnelikult läbinuna jäi 100 m sihtkohani puudu. Maakri tänav oli umbes avarii tõttu. Et asja uurida, tagurdasin suurde lumehunnikusse ja läksin vaatama,” kirjeldas Delfile olukorda õnnetu autojuht.

“Veoauto blokeeris tee, kuna oli ramminud kahte parkivat autot. Tegin paar pilti avariist, aitasin naisterahva autot Maakri tänava tõusust üles lükata. Kuna tööle ei saanud lund täis parkla tõttu minna, otsustasin kodu tagasi minna. Pool tundi teisi aidates viidetud aja eest sain parkimistrahvi. Ühisteenused ütles sellepeale et teevad ka lumehanges olevatele autodele trahvi, neil suva,” oli autojuht pahane.

Ühisteenuste kontrolörid töötavad ilmast hoolimata

Ühisteenuste pressiesindaja Kristi Hundi sõnul peab Ühisteenused lähtuma ilmast hoolimata linnavalitsusega sõlmitud lepingust.

„Meie kohus on vaadata, kas parkimise eest on makstud või mitte, meie leping ei võimalda teistmoodi,“ selgitas Hunt. Pressiesindaja sõnul ei hakka nad autosid lumest puhtaks lükkama, aga nad peavad vastavalt kehtivale lepingule kontrollima, kas parkimistasu on makstud.

„Meie kontrolörid ju ei teadnud, et autojuht teist autot lumest välja lükkab. Oleks abistaja oma autole parkimiskella pannud, ei oleks ta trahvi saanud,“ arvas Hunt ülaltoodud situatsiooni kommenteerides.

Ühisteenuste lepingupartner Tallinna linnavalitsus on soovitanud jätta isiklik auto koju ja sõita võimalikult rohkem ühistranspordiga.

Täna on väljas 19 Ühisteenuste kontrolöri.