Kas süüdi on Keskerakond, kes on õnnetute aju nii puhtaks pesnud, või on see põhjustatud raskest majanduslikust olukorrast? Ei tea, aga see osakond inimese peas, mis mõtlemist soodustab, on sellist juttu uskunutel raudselt rikkis või lihtsalt puudu.

Kulla inimesed, Kroonika, Õhtuleht ja teised samalaadsed väljaanded on kõik orienteeritud skandaalile. Igast pisemast killust püütakse nii palju skandaali välja imeda, kui annab… ja peale selle veel natuke. Igas pealkirjas peab olema sees sõna ’seks’ jne. Muidu ei pidavat müüma!

Nüüd on skandaal tehtud minu laste nimedest. Nupuke, mis pidi ilmuma humoorikana, on muutunud kõmuliseks. Lugu, mis mulle lugeda saadeti, oli natuke teistsugune. Kui jätad lausest välja ainult sõna ’naljaga’, ongi lause juba saanud hoopis teise tähenduse.

Oma lastele nimesid pannes lugesin ma nimede kohta päris palju. Nimel on inimesele teatud mõju. Samuti uurisin perekonnaseisuametis, kas sellist nimekombinatsiooni on Eestis kasutatud. Ei ole. Väga hea.

Kui läksin teisele pojale nime panema, rääkis nimesid vormistav meeldiv proua, et pärast seda, kui Kroonika minu poja nime avaldas, tuldi seda kohe ka oma lastele panema.

Ka teise poja puhul uurisime, palju seda nime meie riigis kasutusel on. Saime teada, et viimase kolme (või oli see viie) aasta jooksul ei ole Eestis keegi seda nime pannud. Väga hea.

Kena ametnikuproua ütles naerdes, et kui Kroonikas ilmub, tullakse ju kohe jälle! Selle peale viskasin mina nalja, et keeldugu tema seda nime vormistamast. Öelgu, et mina ei luba või et nimede panek on Eestis lõppenud, nüüd võib ainult numbreid panna.

Naersime, sinna see jäi. Sama rääkisin ka Kroonika ajakirjanikule. Aga selline jutt ei müü. Nemad võivad kirjutada, mida nemad tahavad. Kõmupress on kõmupress, aga need inimesed, kes seda lugedes mind sõimavad…. no ma ei tea…

„Kirsti Timmer keelas perekonnaseisuametis enda laste nimede edaspidise kasutamise!” Need, kes sellist teadet kommenteerisid ja uskusid, lugege, palun, seda lauset veel kaks korda. Siis vaadake peeglisse.

Kes teile vastu vaatab? On see ikka terve inimene? Suudab see inimene üldse mõelda? On tal kusagil huumorisoon? Või on ta täis kurjust, vihkamist ja kibestumist ning soovib kõiges ja kõigis ainult halba näha?

Järgmine kord, kui Kroonika ajakirjanik mulle helistab, ütlen, et ma ei luba vihmal ülevalt alla sadada, ma tahan, et vihm sajaks alt üles! Vaat kus siis saab minu ajumahtu kommenteerida! Aga need, kes seda praegu teevad — võtke aga mulle soovitatud tikud ja bensiin enda tarvis kasutusele.