Maailma edetabelis 49. kohal paiknev Kanepi võitis Kvitová (WTA 87) numbritega 6:3, 3:6, 6:1. Eile teise seti järel pimeduse tõttu pooleli jäänud kohtumise viis eestlanna täna võiduka lõpuni 25 minutiga.

Kanepi, kes tõuseb uues maailma edetabelis oma elu kõrgeimale kohale TOP 40 hulka, veerandfinaali vastaseks on Pariisis 4. asetusega venelanna Svetlana Kuznetsova, kes alistas täna Victoria Azarenka Valgevenest (WTA 17) 6:2, 6:3.

Kanepi sõnas tänase võidu järel: “Ükski eestlanna ei ole veel suure slämmi tenniseturniiril kaheksa parema hulka jõudnud. Seetõttu olen väga õnnelik oma saavutuse üle.”

“Ma olen endasse kogu aeg uskunud, et suudan tippmängijaid alistada. Olen oma läbimurret juba tükk aega oodanud,” lisas Eesti esireket, kes alistas kahes eelmises ringis 29. asetusega Anabel Medina Garriguesi ja 6. paigutusega Anna Tšakvetadze.

Mängu käik:
Avageimi alustas Kanepi väga hästi, murdes oma servi hoidmise järel kohe vastase esimese pallingu, asudes 2:0 juhtima. Ka oma teise pallingu hoidmisega eestlannal raskusi ei tekkinud — 8-minutilise mängu järel oli seis 3:0. Pärast järgnevat viit geimi, kus servi hoidmisel ei vääratatud, juhtis Kanepi 5:3. Pooletunnise mängu järel jõudis Kanepi esimese settpallini ja realiseeris selle kohe — avasett 6:3. Esimese seti 49-st punktist võitis 2 ässa löönud ja 2 topeltviga teinud Kanepi 27.

Teise seti esimest pallingut tšehhitar hoidis ja asus 1:0 juhtima. Järgnevalt murdis ta Kanepi pallingu, minnes 2:0 ette. Väga head esimese servi õnnestumise protsenti näidanud Kvitová hoidis ka oma teist servi ja juhtis kiirelt 3:0. Siis võitis eestlanna oma pallingu kuivalt ja vähendas vahe 1:3-le. Murda Kanepil ei õnnestunud ja tšehhitar pääses 4:1 juhtima. Oma servi Kaia taas hoidis, kahjuks tegi seda järgnevalt ka Kvitová (2:5), kes oli selleks hetkeks teises setis löönud juba neli ässa. Kanepi vähendas oma servi järel vahe 3:5-le ja suutis tšehhitari pallingul jõuda kahel korral ka murdepallini, kuid setti päästa siiski ei õnnestunud. Viienda ässa löönud Kvitová võttis lõpuks kolm punkti järjest ja kindlustas teise seti võidu 6:3. Sett kestis 32 minutit.

Teise seti järel ka mäng hiliste õhtutundide tõttu peatati ja kohtumist jätkati teisipäeval.

Kolmandas setis alustas servimist Kanepi, asudes kiirelt 1:0 juhtima. Kvitová pallingul võitis eestlanna kohe kolm esimest punkti ja jõudis kolme murdepallini — teisel katsel õnnestus see realiseerida ja Kanepi pääses 2:0 ette. Kanepi teisel servil jõudis tšehhitar ühe murdepallini, kuid eestlanna näitas head närvi — vaatamata kolmele topeltveale pääses ta 3:0 juhtima.

Otsustava seti oma teist pallingut suutis tšehhitar hoida ja seis oli 3:1. Oma kolmanda pallingugeimi võitis Kanepi seejärel kuivalt ja juhtis 4:1. Järgnevalt suutis eestlanna Kvitová pallingu murda ja oli võidust vaid ühe geimi kaugusel — 5:1. Oma servi Kanepi hoidis ja kindlustas otsustava seti 25 minutiga 6:1 võidu.

Kokku kuus topeltviga teinud ja kolm ässa löönud Kanepi võitis matši 142-st punktist 78, realiseerides seitsmest murdepallist kolm. 8 ässa löönud vastasel oli kohtumise jooksul vaid kaks murdepalli, millest ühe suutis ta teises setis ka ära võtta.