Kirsipuu pääses komisjonis trahviga ning juhiluba jäeti talle alles, ütles liikluspolitsei komissar Villu Vane esmaspäeval BNS-ile.

Politsei patrull pidas Reformierakonda kuuluva Kirsipuu kinni 30. detsembril kella 20 ajal Tallinnas ning ta alkoholijoobeks mõõdeti 1,18 promilli, mida kinnitas ka hiljem tehtud arstlik ekspertiis.

Valve Kirsipuu sõnul peeti ta kinni Tallinna kesklinnas Narva maanteel koduhoovis autot parkides. Enne seda oli ta tulnud oma Haabneemes asuva suvila saunast, kus kolmekesi joodi Kirsipuu sõnul ära pudel vahuveini.

Reformierakonna peasekretär Eero Tohver on BNS-ile öelnud, et erakond ei käsitlenud ametlikult Kirsipuu küsimust, kuigi tegemist on väga kahetsusväärse juhtumiga.

"Kuid selliste asjade suhtes peavad poliitikud ise omad järeldused tegema," sõnas Tohver.

Möödunud aasta oli avaliku elu tegelaste purjuspäi autoroolis vahelejäämiste poolest harukordne.

Neist kõige rohkem oli purjus suvel kolme autot mõlkinud keskerakondlasest riigikogulane Kalev Kallo, kellel mõõdeti 3,43-promilline joove.

Alkoholijoobes jäid autojuhtimisega mullu augusti alguses vahele Keskerakonna liidri Edgar Savisaare nõunik Jakko Väli ja Tallinna linnavolikogu nõunik Heido Vitsur.

Endistest parlamendiliikmetest on alkoholi tarvitamisega ajakirjanduse tähelepanu pälvinud Kirill Teiter, Vello Saatpalu ja Viktor Niitsoo. Tõnu Tepandi tegi purjuspäi autoavarii.

Riigikogu liikmetest on joobes autot juhtides politseile vahele jäänud Andres Tarand ja Kristiina Ojuland.