Võimupartei Ühtne Venemaa alla kuuluva Noor Venemaa juhid põhjendasid oma organisatsiooni reorganiseerimise vajadust sellega, et paljud nende juhtidest on vahetanud oma tegevuse valdkonda — läinud tööle parlamenti, omavalitsustesse ja Kremli loodud noortekomiteesse, kirjutab ajaleht Kommersant.

„2. märtsil lõppeb nelja-aastane valimistsükkel ning organisatsioon asub analüüsima oma töö tulemusi ning tegema tulevikuplaane,” rääkisid Noor Venemaa juhid ajalehele.

Samas peavad politoloogid praeguseid muutusi putinjugendite elukorralduses märgiks sellest, et Kreml ei vaja enam neid noori koos nende otseste ja kaudsete vaenlaste vastu suunatud tänavaaktsioonidega.

Liikumise liider Ivan Demidov ütles, et tänavad on vallutatud, noorteühendus on ennast üldsusele esitlenud ning nüüd on kätte jõudnud loomeprotsess. Seal juures Demidov rõhutas, et tänavad tühjaks ei jää.

Jaanuari lõpus teatati suurima ja tuntuima Kremli noorteühenduse Naši tegevuse „reorganiseerimisest”, mille käigus lubati sulgeda 90% liikumise piirkondlikest keskustest. Ka Naši tegevuse piiramist seostasid politoloogid kui Kremli püüet distantseerida ennast käremeelsetest noortest ja nende aktsioonidest, mis tõid endaga kaasa skandaalse resonantsi.