Maailma on vallutamas tavatu usufenomen, mis on pärit Eestist, teatab ETV saade “Pealtnägija”. Auahne misjoniprogrammi raames viivad Eesti kurdid ja tummad jutlustajad piiblisõna suletud islamiriikidesse.

Tegemist on ettevõtmisega, mille puhul on muljetavaldav kurtide ja tummade evangelistide rahvusvaheline haare. Jumalasõna kuulutamise hoogsad käed ulatuvad praktiliselt kõigisse maailmajagudesse: Venemaalt USA-sse ja Hiinast Jordaaniasse.

Eesti kurdid ja tummad evangelistid on aastate jooksul teinud ennastsalgavalt sadu reise ja pööranud usku tuhandeid vaegkuuljaid vägagi eksootilistes ja mõnikord ka vaenulikes paigus.

Kurtide pastor Riho Kurg ütleb, et misjonireisidel tuleb neil olla väga-väga ettevaatlik, eriti moslemimaades. „Samamoodi, kus on kommunism, kus on ateism, tuleb olla väga oskuslik kohtudes inimestega, kuidas tuua inimesi jumala juurde,“ lisas ta.

Nelipühi kiriku piiskopi Ago Lilleoru sõnul on vaegkuuljate misjoni näol tegemist maailmas rohkem kui unikaalse ettevõtmisega.

„Ma ei tea, et maailma ajaloos, vähemalt minule teada oleva info põhjal, keegi oleks teinud sellist kurtide ja vaegkuuljate misjonitööd üldse,“ väitis Lilleorg “Pealtnägijale”.