Reformierakonna Tallinna piirkonna esimehe Andrus Umboja sõnul on kahe vene keelt emakeelena kõneleva inimese üheaegne lahkumine Tallinna linnavolikogust juhus ja seos nende lahkumise vahel puudub.

“Kravtšenko kommenteeris, et tema isiklik põhjus peitus Tõnismäes ja erakonna liberaalseid väärtusi ta oma hinges kaotanud ei ole, aga proua Melehhova väärushinnangud ei lange meiega enam kuidagi kokku ja me mõtlesime, et nii see ei saa enam kauem kesta,” põhjendas Umboja Delfile.

Küsimusele, millest võis Svetlana Melehhova meelsuse muutus tingitud olla vastas Umboja: “Kuulujutte tema võimalikust töökohast Tallinna linnavalitsuses mingite lepingutega on ka minu kõrvu jõudnud aga mingeid täpsemaid andmeid mul selle kohta ei ole.”

Samas ei ole Reformierakond Umboja kinnitusel kunagi rahvuste vahel vahet teinud, sest Reformierakonna jaoks on kõik ühed Eesti inimesed ja kui nad jagavad erakonna liberaalseid väärtusi, siis inimestel vahet ei tehta. “See, et kaks vene keelt emakeelena rääkivat inimest on korraga lahkunud ja üks inimene on meile fraktsiooni jäänud, on rohkem juhus,” lausus Umboja.

Reformierakonna Tallinna linnavolikogu fraktsiooni on jäänud veel ainult üks vene keelt emakeelena kõnelev inimene — Sergei Ivanov. Tema meelsuses on piirkonna esimees aga kindel: “Ei ole küll ühtegi märki, et Sergei Ivanov sooviks meie erakonnast lahkuda. Ma usun küll, et Sergei Ivanov jagab meiega ühiseid väärtusi ja on ka uuel aastal reformierakonna liige.”.