Thamilselvan oli omariikluse poole püüdlevate Tiigrite poliitilise tiiva juhte ja omas liikumise hierarhias väga kõrget kohta. Mässuliste teatel hukkus Thamilselvan valitsusvägede korraldatud õhurünnakus koos oma viie kaasvõitlejaga, vahendab BBC.

„Suure kurbusega teatame Tamil Eelami (iseseisvust taotlevale Sri Lanka põhja- ja idaosale antud nimi) rahvale, tamilitele üle maailma ja rahvusvahelisele üldsusele, et täna hommikul kell 6 tappis Sri Lanka õhuväe pommirünnak meie organisatsiooni poliitilise juhi SP Thamilselvan’i,” teatavad Tiigrid oma avalduses.

Kohaliku BBC vaatleja arvates on tegemist suure kaotusega mässuliste jaoks, sest viimastel kuudel ägenenud lahingutegevuse ajal on Thamilselvan olnud Tiigrite avalikuks esindusnäoks, kes kohtus Norra rahuvahendajatega ja pressiga.

Vaatleja lisab, et nii tähtsa mehe surm võib aastaid kestnud kodusõda veelgi süvendada. Eelmisel aastal hukkus teinegi juhtfiguur Anton Balasingham. Tamili Tiigrite liider Velupillai Prabhakaran on end aga juba aastaid varjanud