Ta on kindel, et internetis uudiseid kommenteerivad inimesed tahavad teiste peale sappi välja valada, aga mitte oma isiklikku arvamust avaldada, rõõme ja muresid jagada.

Olgu, inimesed on erinevad. Kirjutas ju Oscar Wilde kunagi sellest, et kõik me lamame rentslis, aga osal meist on pilk tähtede poole pööratud.

Lang kirjutab Postimehes: „Ma tulen nüri järjekindlusega tagasi selle juurde, et kui Eestis on kasutusele võetud ja seadusega kohustuslikuks tehtud ID-kaart ja sellega seonduv X-tee keskkond, siis miks ei või teha nii, et ee-domeenides olevad kommentaariumid ja keskkonnad oleksid ligipääsetavad ID-kaardi vahendusel.”

Huvitav, miks ei nõua justiitsminister, et inimesed kodunt lahkudes oma ID kaardi kaardilugejasse torgaks, et ust avada ja sulgeda. Ilmselt käituks niimoodi märgistatu õues hullates palju mõistlikumalt.

Reaalset ja virtuaalset elu on palju võrreldud ja vastandatud. Toogem siis reaalist virtuaali ka selline korrakaitseüksus nagu politsei. Meil on olemas kriminaalpolitsei, kaitsepolitsei, munitsipaalpolitsei, veepolitsei… Miks siis mitte netipolitsei.

Väga tore oleks, kui sellise üksuse töötajad aitaksid eksinuid teelt, juhataksid kadunud lapsed koju tagasi, noomiksid ulakaid, kurjategijatel aga paneksid käed raudu ja tassiksid kohtu ette.

Kõik oleksid rahul, ka nõrganärvilised ja eriti tundlikud isikud julgeksid oma nina kommentaariruumi pista, sest nad teavad — netipolitsei seisab vankumatult vaba kodaniku kaitsel.