Põhiseaduskomisjon arutas oma tänasel istungil Riigikogu liikme staatuse seaduse eelnõu. Põhjaliku ülevaate eelnõuga seotud küsimustest andis eelnõu töörühma esimees ja riigikogu aseesimees Kristiina Ojuland, teatas riigikogu pressitalitus.

Põhiseaduskomisjon otsustas saata eelnõu täiskogusse esimesele lugemisele 5. juunil ja esimene lugemine lõpetada. Põhiseaduskomisjoni poolse ettekande riigikogus teeb komisjoni esimees Väino Linde. Komisjon langetas oma otsuse konsensuslikult.

Eesti Keskerakonna fraktsiooni, Eesti Reformierakonna fraktsiooni, Eestimaa Rahvaliidu fraktsiooni, Erakond Eestimaa Rohelised fraktsiooni, Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni poolt 28. mail algatatud Riigikogu liikme staatuse seaduse eelnõu eesmärk on edasi arendada parlamentarismi Eestis, korrastada riigikogu tegevust ja riigikogu liikme staatust.

Eelnõu täpsustab riigikogu liikme õigusliku seisundit ning õigusi ja kohustusi. Eelnõusse on talletatud mitme riigikogu koosseisu kogemused, selle on ette valmistanud X ja XI Riigikogu kõikide fraktsioonide esindajatest moodustatud töörühm pea neli aastat kestnud töö tulemusena.