“Kes nii väidab? Tegu pole kindlasti lastetusmaksuga, pigem on see laste väärtustamise maksuvabastus,” rõhutas Isamaa ja Res Publica läbirääkimisdelegatsiooni liige Margus Tsahkna.

Praegu kehtib maksuvabastus alates teisest lapsest. “Kui nüüd kokkulepitu jõustub, on iga laps väärtustatud,” rõõmustas äsja teise lapse isaks saanud Margus Tsahkna.

“Selline on kokkulepe, mida soovis eeskätt Isamaa ja Res Publica Liit,” lausus Delfile Sotsiaaldemokraatliku Erakonna asejuht Eiki Nestor. “Meie pole kunagi lastega perede toetamise vastu, ent peame perepoliitikas maksuvabastustest mõistlikumaks siiski peretoetuste süsteemi arendamist ja peretoetuste tõstmist.”

“Tulumaksuvabastusel on see häda, et võib juhtuda nii et mõne pere maksuvabastus on sissetulekust suurem,” lausus Nestor.

“Meie selle vastu pole ja see oli Isamaaliidu kindel nõudmine.”

Tsahkna kinnitas Delfile, et tulumaksuvabastus laste arvult oli Isamaaliidu programmiline seisukoht juba 1993. aastast.

Ta meenutas ka, et laste arvu maksuvabastusega sidus juba Mart Laari valitsus. “Toona oli see alates kolmandast lapsest, vahepeal on jõutud teise lapseni ja nüüd on riik saanud nii rikkaks, et saame anda maksusoodustust juba esimese lapse pealt.”