Rootsi TV4 kodulehekülg avaldas anonüümkirja, mis laekus algselt soomekeelsena meremeeste ametiühingule. Kirjas on muu hulgas öeldud, et kui laeva personal purjus seltskonda kajutitesse talutas, püüdis see üht meest personali hulgast kajutisse meelitada väidetavalt seksuaalsete vihjete ja nõudmistega, kirjutab SL Õhtuleht.

Rootsi meremeeste ametiühingu juht Janne Ruden ütles SL Õhtulehele, et laevas toimunu meenutas lahingut.

“Oleme kuulnud, et nad jõid konjakit otse pudelitest, sõimasid meie personali, et nood on ebakompetentsed, neile ei pakuta teenust, töötajaid lubati karistada. Nad olid rohkem purjus, kui olnuks normaalne,” märgib Ruden.

Ruden on kuulnud, et Tallinki juhatuse esimees Enn Pant tegi ühele laeva meestöötajale seksuaalse alatooniga vihjeid. Samas pole ametiühingul väidetava ahistamisjuhtumi kohta tõendeid.

“Täpselt pole teada, aga ilmselt juhtus see hilja õhtul. Räägitakse, et vihjete tegija oli härra Pant,” sõnab Ruden. Ametiühingu esindajad pole ahistatud meeskonnaliikmetega veel kohtunud.

Rootsi ajaleht Aftonbladet kirjutas, et laevapere tundis end abituna, kuna neid rabasid Tallinki juhatuse liikmete rünnakud, seksuaalne ahistamine, sõim ja ülimalt agressiivne käitumine.

Helsingin Sanomat teatas neljapäeval, et peale Enn Pandi, Andres Hundi ja Keijo Mehtoneni viibisid laevas Tallinki nõukogu liige Ain Hanschmidt, juhatuse liige Lembit Kitter ja firma nõukogu esimees Toivo Ninnas.

Tallinki juhtkond palus neljapäeval oktoobri lõpul toimunud intsidendi pärast Silja Symphony töötajailt meilitsi vabandust.