Atonen eitab Lotmani fašistiks nimetamist, öeldes SL Õhtulehele, et tema ei tegeleks kuulujuttude levitamisega. „Mina ütlesin Lotmanile, et ta mingu ja vabandagu.”

Kui netilaimuvastane eelnõu eelmisel kolmapäeval esimest korda riigikogu ees oli, küsis respublikaan Sven Sester eelnõu vaimselt isalt Rein Langilt, milline karistus ähvardaks Langi ennast tema kunagise Kuku raadios eetrisse öeldud roppuse eest. Lang ütles Marko Mihkelsonile tookord järgmist: „T…a, r…sk, sihukest ila pean ma kuulama!”

Ka Sesteri erakonnakaaslased Ken-Marti Vaher ning Indrek Raudne esitasid Langile samasisulisi küsimusi, kuid viimase vastus jäi sisult enam-vähem endiseks: Mis puudutab minu isiklikku sõnakasutust, siis on see minu asi.”

Fašistiks nimetatu, Lotman kinnitas riigikogu ees, et kaks reformierakondlast on talle öelnud, et leimi eelnõu oleks kahjulik nii riigile kui reformiarekonnale endale. Osad reformierakondlased asusid innukalt nõudma, kes on need kaks nende erakonnakaaslast ja Lotman lubas, et kui on vaja, teeb ta need nimed ka teatavaks.

Meelis Atonenil on varemgi ütlemiste pärast pahandusi olnud. Aasta tagasi jätsid riigikogu turvatöötajad Atoneni bravuuritsemise tõttu parlamendihoone ukse taha.

Sellest mõned nädalad varem, 2004. aasta detsembris ähvardas Atonen vilkuva fooritule ajal Toompeal üle tee läinud jalakäijad oma Mazdaga alla ajada ja sõimas neid oma lapse kuuldes.

Sama aasta suvel väitis Laulasmaa hotelli portjee, et Atonen sõimas teda ropult vene keeles.

Meelis Atonen on kõigi eelpoolkirjeldatud juhtumite korral oma halba käitumist eitanud.