Terve päev oli Loode-Eestis tööl üle 60 vabatahtliku, paljud neist kohalikud.

Pühapäeval leitud linde turgutati, soojendati ning joodeti kohapeal. Seejärel viidi nad bussiga Tallinna Rene Kuulmani poolt vabatahtlike linnupäästjate käsutusse antud sauna, kus linde ajutiselt hoitakse ning toidetakse. Praeguseks on keskkonnaministeerium ja Eestimaa Looduse Fond viinud soojadesse ruumidesse kokku ligi 730 elusat lindu, teatas Delfile ministeeriumi pressiesindaja.

Lindude puhastamine ja hooldamine toimub koostöös rahvusvaheliste ekspertidega. Õnnetuspaigas on Rahvusvahelise Loomade Heaolu fondi (Fnternational Fund for Animal Wellfare) esindajad, kes on naftaga kahjustatud lindude ja loomade eest hoolitsemisega tegelenud kogu maailmas. Kohapeal töötavad keskkonnainspektsiooni, iikliku looduskaitsekeskuse, päästeameti, Eestimaa Looduse Fondi töötajad.

Kuna päästetööd Loode-Eestis on keskendunud surnud ja naftaga määrdunud lindude korjamisele siis raskete ilmaolude tõttu on nafta kogumine peatatud. Pühapäeval tehti rannaribal amfiibsõidukiga seiret. Seire eesmärgiks oli kaardistada ja täpsustada reostuse piirkonda ning määrata reostusallikate ulatus. Kuna rannas jäätumine laieneb siis ei ole võimalik kätte saada kõiki linde.

Loode-Eesti reostusalalt korjati laupäeval kokku üle 200 surnud linnu, reedel 700. Pühapäeval leiti veel ligi 200 surnud lindu. Kokku on surnud linde korjatud reostusalalt ära ligi 2700.