Tallinna piirkonna esimehe Sven Sesteri sõnul näitas otsus lubatud töökoha ootuses erakonda vahetada Leinatamme seisukohtade muutlikkust, teatas Res Publica.

„Isikliku kasu ootuses ununesid kohe valijatele antud lubadused ja veel mõni nädal tagasi tehtud kriitika valitsuse visioonitu poliitika suhtes,” nentis Sester. „Res Publica on parempoolne erakond, kes usub ausasse ja õiglasse valitsemisse. Poliitikute äraostmisel riigipalgaliste töökohtadega õigusriigis kohta ei tohiks olla.”

Leinatamm on eitanud töökohaga “ära ostmist”. “Juttudele, et lähen Reformierakonda soovist saada dirigendi koht, võin öelda, et sa võid olla kasvõi Põhja — Korea kommunistliku partei liige, aga sellest üksi jääb väheks Vanemuise dirigendiks saamisel, selleks on ikkagi erialast tööd ja haridust vaja. Ja kui keegi tahab proovida, siis pakkuge Aivar Mäele mingit puupakku ja lindistage vastus ka teistele kuulamiseks — saate targemaks,” nentis Leinatamm.

Esmaspäeval esitab Leinatamm avalduse Reformierakonda astumiseks, teatas Reformierakond.

Leinatamme sõnul ei ole Res Publica kahe aasta jooksul suutnud end maailmavaateliselt määratleda. “Res Publica positiivne programm on kokku kuivanud. Taavi Veskimägi valitud suund on ju sümpaatne, aga väga Reformierakonna nägu. Milleks valida koopia kui saad valida originaali,” ütles Leinatamm.

Leinatamm rõhutas, et jääb oma valijatele Jõgeva- ja Tartumaal truuks ning ajab samu asju edasi, mida on neile enne valimisi lubanud.