Pühapäeval viis julgeolekupolitsei luksuslik operatiivautoga BMW X5 Antropovi vanemad Saaremaale, kirjutab SL Õhtuleht. 360hobujõuline, viie uksega, nahk- ja puitsisuga nelikveoline BMW luksusdžiip võib sõita kuni 250kilomeetrise tunnikiirusega.

Politseipeadirektor Robert Antropov kinnitab, et kõik vanemate transpordiga seonduvad kulud kandis ta ise. Alarmsõitu ega vilkurite kasutamist ei toimunud.

Siseminister Kalle Laanet kuuleb politseijuhi teost SL Õhtulehelt. Tavakodanik tema sõnul julgestuspolitseist sohvriga luksusdžiipi rentida ei saaks. “Aga mis asjaoludel Antropov seda tegi? Millest see tingitud oli? Miks ta just selle autoga sõitis? Peab selgitama.”

Laanet lükkab ümber ka Antropovi väite BMWst kui reservsõidukist. “Julgestuspolitseil peaks olema ainult üks BMW maastikuauto, mis on igapäevaselt peaministri saatemasin.”

Peaminister Andrus Ansipi sõnul on täiesti loomulik, et asutuse autosid saab ka erasõitudeks rentida.

Tunamullu oktoobris käis Antropov Saaremaa rallit vaatamas erafirmale kuuluva, 1 200 000 krooni maksva maastikuautoga Hummer H2. Siis kihutas ta küll, vilkur katusel.