„Kui inimene kodus on pruukinud alkoholi, siis on tema enda otsustada, kui palju ta seda pruugib,” lausus Ansip neljapäeval ajakirjanikele.

Ansipi sõnul ei saa ka tema seda vältida, et mõnel hetkel küündib tema vere alkoholisisaldus poolteise promillini.

„Eks inimesed ikka sünnipäeval pruugivad alkohoolseid jooke,” leidis peaminister. „Alkohol on halb, eriti halb on päev pärast alkoholi pruukimist,” lisas ta muiates.

„Kui inimene on oma sünnipäeval on joonud õlut või mõnd muud jooki, siis ma selle kuritegu ei näe,” lausu Ansip. Tema sõnul on peaasi see, et inimene purjuspäi autorooli ei kipuks.

Kõige rohkem etteheiteid on Ansipil purjus Gräziniga tehtud intervjuu eetrisse paisanud Kuku raadiole. „Kui intervjueerijale oli selge, et tegemist pole kaine inimesega, siis tulnuks intervjuu lõpetada.”

Esmaspäeval raadios purjuspäi sünnipäevaintervjuu andnud riigikogulane Igor Gräzin oli ka järgmisel päeval 1,5-promillise joobes, jäädes kohvikulaua taga magama. Gräzin tähistas esmaspäeval kodus koos küllatulnud tudengitega oma 53-sünnipäeva ning oli omasõnutsi varem kokkulepitud raadiointervjuu üldse ära unustanud.

Oravaparteil on oma liikmete alkolembusest tänavu juba palju paksu pahandust tõusnud. Gräzin pääses riigikokku pärast seda, kui Tallinna baaris laamendanud ja kainestusmajja sattunud parteikaaslased Toomas Tein ja Peep Aru sealt aprillis omal soovil lahkusid.