Projekti eesmärk on muuta klienditeenindus e-teenusena kättesaadavamaks, kiiremaks ja mugavamaks. ARK prognoosib, et lähiaastatel liigub 20% kõigist toimingutest üle e-keskkonda. Kliendi jaoks tähendab projekti elluviimine seda, et taotluste esitamine ARKle muutub ööpäevaringselt kättesaadavaks.

Projekt lihtsustab oluliselt ka uute sõidukite müümisega tegelevate ettevõtete asjaajamist ARKga. Ametlikele maaletoojatele on elektrooniliseks muudetud tüübikinnituse taotluste, registreerimiseelse ülevaatuse aktide ja registreerimistoimingute taotluste esitamine. Projektiga liitunud litsentseeritud lammutuskojad saavad ARKle edastada lammutustõendeid ning taotlusi sõiduki registrist kustutamiseks elektrooniliselt.

Selleks, et e-teenuste keskkonda siseneda, on tarvis ID-kaarti ning arvutiga ühendatud kaardilugejat. Samuti saab sisenemiseks kasutada Hansapanga, Ühispanga ja Krediidipanga internetipanga kasutajanime ja paroole.

Paberivaba ARK keskkonnas on võimalik täita elektrooniliselt ARK toiminguteks vajalikke blankette ning tasuda riigilõivu ettemaksuna. Paberivaba ARK pakub ka lisafunktsioone - näiteks on võimalik kliendil tellida teavitus juhiloa kehtivuse lõppemisest.

Projekti rahastab Euroopa Liit. Euroopa Liidu struktuuritoetused on eraldatud Eestile selleks, et toetada siinset majanduse arengut.