Vijari sõnul ei ole küll nii hajameelseid inimesi palju, ent probleemid võivad olla väga tõsiste tagajärgedega. „Kui aasta jooksul pärast juhiloa kehtivuse lõp pemist ei ole juhiluba vahetamas käidud, siis tuleb uuesti liiklusregistrisse eksamile tulla," lausus ta.

Autoomanike ringijooksutamist peaks uue infosüsteemi kasutusele võtmine veelgi vähendama. „Näiteks kui isik soovib oma sõidukile uut numbrimärki, siis saab avalduse esitada internetis, ning numbri valmimisel saadetakse isikule teade, et number on valmis ja sellele võib liiklusregistri büroosse järele minna," rääkis Vijar. 

Meeldetuletusi saab alates mai lõpust igaüks ise tellida kodanikuportaali eesti.ee kaudu. Hiljem lisandub Vijari sõnul teavitusteenuste aktiveerimise võimalus ka ARK e-keskkonnas või liiklusregistribüroo klienditeenindaja juures.

Senisest tõhusamaks muutub ka ARK võrgulehel juhiloa teooriaeksami testide tegemine. „Praegu on teooriaküsimused esitatud väga staatiliselt. Kes vähegi neid lahendab, sellel kuluvad ühed ja samad küsimused kiiresti pähe. Nüüd hakkavad piletid kiiremini muutuma," selgitas Vijar. 

Tallinnas asuva Profdiagnostik OÜ tehnoülevaataja Tõnis Kerge sõnul on ülevaatustähtaja meeldetuletuse teenust kindlasti vaja, sest praegu on unustajaid küll. „Kui päevas käib ülevaatusel kuskil 30 autot, siis neist viis kuni seitse võivad olla hiljaks jäänud," rääkis Kerge. Oma 20-aastase staaži jooksul on ta kohanud ka autoomanikke, kes on ülevaatusele jõudnud kaks aastat plaanitust hiljem. Enamasti hilinetakse Kerge sõnul siiski mõned päevad. „Meie kõige kiirem tööaeg on kuu alguses, kui korraga tulevad ülevaatusele nii need, kellel on õige aeg, kui ka need, kes kuu varem õige aja maha magasid," ütles ta.