Argentina ja Mehhiko on omavahel kohtunud 14 korda — 5 mängu on võitnud Argentina ja 2 mängu Mehhiko ning 7 kohtumist on lõppenud viigiga.

Viimati olid meeskonnad vastamisi aasta tagasi Saksamaal peetud Konföderatsioonide karikavõistluste poolfinaalis, kus 1:1 viigi järel võitis penaltiseerias 6:5 Argentina.

Käesoleval MM-il on näidanud võimsamat mängu kahtlemata Argentina, kes on võitnud Cote d`Ivoire 2:1 ning Serbia ja Montenegro koguni 6:0. C-alagrupi võitjat otsustavas kohtumises viigistati Hollandiga 0:0, kuid selles mängus ei teinud kummalgi poolel kaasa kõik põhikoosseisu jalgpallurid.

Mehhiko alustas MM-i D-alagrupis 3:1 võiduga Iraani vastu, kuid seejärel piirduti Angola vastu 0:0 viigiga ja kaotati Portugalile 1:2.

Mehhiko peatreener Ricardo La Volpe ja meeskonna ründaja Guillermo Franco on mõlemad sündinud Argentinas. Selle kohtumise ilmselge favoriidi Argentina poolel tähistavad aga just laupäeval, 24. juunil oma sünnipäeva Juan Riquelme ja Lionel Messi.

Argentina peatreener Jose Pekerman jääb ilmselt truuks 4-4-2 formatsioonile ja toob ründesse taas Hernan Crespo ja Javier Saviola, kes Hollandiga mängus puhkust said. Vigastuse tõttu ei saa osaleda kaitsemängija Nicolas Burdisso ning tema koha võtab kas Leandro Cufre, Fabricio Coloccini või Lionel Scaloni.

Mehhiko peatreener Ricardo La Volpe kasutab arvatavasti 3-4-1-2 formatsiooni ning temal peaks taas kasutada olema vigastusest taastunud ründaja Jared Borgetti, kelle ründepartneriks saab Francisco Fonseca.

Argentina mängija Roberto Ayala on enne kaheksandikfinaalmängu öelnud: “Kindlasti ei saa mäng Mehhikoga kerge olema. Tegemist on tugeva vastasega, kes on meile ka varem peavalu valmistanud. Tegelikult pole ka oluline, kes kuidas kaheksandikfinaali jõudis, sest antud kohtumises otsustab vaid see päev ja see mäng.”

Mehhiko kaitsja Rafael Marquez: “Ma ei muretse selle kohtumise eel, sest meil on meeskonnas head mängijad ja saame ka oma eelmistest kohtumistest nii mõndagi positiivset kaasa võtta.”

24. juunil kell 22:00 algava Argentina ja Mehhiko mängu käiku saab reaalajas (tulemused, väravad, algkoosseisud, vahetused jne) jälgida alltoodud Delfi erilehel.