"Teie e-teenused, eriti e-valitsus ja e-pangandus jätsid mulle väga sügava mulje," ütles Hiina parlamendi asespiiker Jianmin Hua peaministrile, kes tutvustas külalisele Eesti e-valitsuse, e-maksuameti, e-panga, e-politsei ja e-tervise süsteemi. Valitsusjuhi sõnul on Eestis internetipõhised teenused arenenud tänu sellele, et eestlastele meeldivad mugavad ja lihtsad lahendused.


Ansipi ja Hua hinnangul on Eesti ja Hiina suhted väga head. Samas on Hiina ja Eesti majandussuhetel veelgi suurem potentsiaal, mida kinnitavad ka tihenenud majandussuhted ettevõtjate vahel. Möödunud aastal oli Hiina Eesti kaubanduspartnerite hulgas 16. kohal (2008. aastal 17. kohal). Hiina möödus läinud aastal Saksamaast ja sai maailma suurimaks eksportijaks. Sealne majandus kasvas 2009. aastal 8,7 protsenti, käesoevaks aastaks prognoositakse riigile enam kui 9-protsendilist majanduskasvu. 

Hiina tunnustas Eesti iseseisvust 7. septembril 1991. aastal ja diplomaatilised suhted sõlmiti kahe riigi vahel sama aasta 11. septembril Hiina asevälisministri Tian Zengpei visiidi käigus Tallinnas. Seega möödub tuleval aastal 20 aastat Eesti ja Hiina diplomaatiliste suhete sõlmimisest. Lähiajal on Eesti avamas konsulaati Šanghais ja peagi alustatakse ka Eesti saatkonnahoone ehitamisega Pekingis. 

Peaminister Ansip on külastanud Hiina Rahvavabariiki kolm korda, neist kahel korral valitsusjuhina ja ühel korral Tartu linnapeana. "Ma olen nautinud iga Hiinas oldud minutit," sõnas Ansip. Jianmin Hua on Eestis teistkordselt.