Reformierakonna endine esimees Andrus Ansip sõnas, et ei näe põhjust oma koduerakonda kritiseerida pikalt kahe kandidaadi vahel kaalumise pärast.

„Praeguseks näeme endiselt, et kaks populaarsemat kandidaati on need, kes on olnud seotud Reformierakonnaga. Marina Kaljuranna toetus – ta on nüüd küll Reformierakonnaga selge vahe sisse teinud – on 40%, Siim Kallasel 18% ja teised tulevad seal 4–5–6% peal,” tõdes Ansip. „Oleks see siis olnud väga mõistlik, kui kohe alguses oleks öeldud, et meil on ainult üks, keda tahame valida, ja teiste valik on toetada meie kandidaati? Ma ei pea seda õigeks.”

Ansip kordas, et president ei pea tulema Reformierakonnast.

„Ma arvan, et Eestile oleks parem, kui kõik erakonnad jätaksid oma valijameestele otsuse tegemise vabaks. Selleks et nad võiksid lähtuda südametunnistusest, mitte erakonna joone ajamisest. Olen korduvalt öelnud, et Reformierakonnal pole eriti õigust presidendi kohale pretendeerida, sest nii suurt toetust Reformierakonnal ka Eestis pole, et seda kohta nõuda. Aga samas ei tohiks kellelegi saada tema karjääris takistuseks tema erakondlik kuuluvus.”