Vabaerakonna esinduskogus häältega 25:2 poolehoiu saanud Allar Jõks tänas erakonda nii üksmeelse toetuse eest. "Täna olen ainus kandidaat, kellel on mitme erakonna toetus. Hetkel toetavad mind nii erakond opositsioonist kui ka koalitsioonist. Tean, et mul on toetajaid ka teistes erakondades," ütles Jõks Delfile.

Vabaerakonna ja IRLi toetuse pälvinud Jõks ei näe võimalust, et president valitakse riigikogus. "Olukorras, kus peaministripartei ei ole suutnud lõplikult valida kahe kandidaadi vahel on kaks erakonda valinud ühe kandidaadi. Olen realist – ei minul ega ühelgi teisel kandidaadil ei ole võimalik Riigikogus koguda 68 saadiku toetust."

Jõksi sõnul pole see aga katastroof, sest põhiseadus näeb ette võimaluse riigipea valimiseks valimiskogus.

Reformierakondlikus stiilis poliitmängud ja valijameeste alandamine stiilis, et Eesti tuleb päästa rumala ja ettearvamatu valimiskogu eest, on neile vastumeelsed.
Allar Jõks

"Tänaseks olen suhelnud juba ligi 100 omavalitsusjuhiga ja tean, et valijamehed võtavad oma tööd väga tõsiselt. Reformierakondlikus stiilis poliitmängud ja valijameeste alandamine stiilis, et Eesti tuleb päästa rumala ja ettearvamatu valimiskogu eest, on neile vastumeelsed," märkis Jõks.

"Poolteist kuud ratastel kinnitab, et ülehinnatakse parteilist kontrolli valijameeste üle. Valla- ja linnajuhid tunnevad oma südame ja mõtlevad oma peaga. Nad on valimiskabiinis üksinda oma südametunnistusega ja valivad Eestile presidendi, kes on valmis tõstma ideaalid kõrgemale pragmaatilistest kaalutlustest," rääkis Jõks.

"Kohtun presidendikandidaadina järgmise pooleteise kuu jooksul kõigi poliitiliste jõududega, kes ei otsi Eestile mugavuspresidenti," sõnas IRLi ja Vabaerakonna presidendikandidaat.

Vandeadvokaat Allar Jõks on advokaadibüroo Sorainen partner. Aastatel 2001-2008 oli Jõks õiguskantsler.