Abu Zubaydahi peetakse otseselt seotuks 11. septembri rünnakute planeerimisega, teda on seostatud ka rünnakutelainega, mis oleks pidanud toimuma mullu Euroopas. Muuhulgas kavatsesid terroristid õhku lasta Ühendriikide Pariisi ja Sarajevo saatkonnad, teatas Times USA ametiisikute ütluste alusel.

Ühendriikide ametiisikud on veendunud, et Abu Zubaydah püüab “uinuvaid” al Qaeda rakukesi äratada, et saata neid uutele rünnakutele USA-s ja selle liitlasriikides, väitis Times.

Uurijad ihkavad Abu Zubaydahi tabada, sest tema on üks neist vähestest al Qaeda juhtidest, kes arvatavasti teab võrgustiku Afganistani terrorilaagrite koolituse läbinud tuhandete inimeste isikuid, kes võib-olla ikka veel kusagil käske ootavad, jutustas leht.

Kuuldavasti Saudi Araabias sündinud Abu Zubaydah reisib mitmesuguste valenimede all, tema täisnimi arvatakse olevat Zayn al-Abidin Muhammad Husayn Abu Zubaydah.

Al Qaeda tegevusjuhi kohale asus praegu arvatavalt Pakistanis viibiv Abu Zubaydah Muhammad Atefi asemel, kes usutavasti hukkus USA pommirünnakus Afganistanis, teatas Times.