Martin Kala rõhutab, et Euroopa Liit peab ellujäämiseks arvestama demograafilise kriisiga, uute majandusjõududega Idast ning loobuma väärmõtlemisest, et Lääs kehtestab endiselt normid, mida ülejäänud maailm peab järgima.

Välispilgu tänapäeva eesti luulele heidab mainekas tänapäeva luuletaja ja luulevahendaja L. H. Hix, analüüsides kümne eesti autori loomingut.

Mari Järvelaid teeb ulatusliku ülevaate uimastitest ja nende kasutamist Eestis ja mujalgi maailmas, keskendudes eriti kanepile. 

Paul McLaughlin aitab anarhismi pisut paremini mõista, näidates, kuidas „filosoofilist anarhismi“ on võimalik radikaliseerida, samamoodi kui „poliitilist anarhismi“ intellektualiseeritakse. 

Eli Pilve koos Meelis Saueauguga uurivad Eesti kodanike opteerimist pärast Tartu rahulepingu sõlmimist: Vene ametnike poolt tehtud takistusi ja ka riigivastaste salajast sisseimbumist. 

Tatjana Šor on kirjutanud arvustuse Sergei Issakovi raamatule venelaste kogukonnast Eestis.

Järjejutuna jäävad ilmuma rahvusvaheliselt tunnustatud folkloristi ja teoloogi Isidor Levini memuaarid, illustratsioonid on Priidu Aavikult (1905–1991).