AFP väitel olevat kolonni koosseisus liikunud Vene sõdurid vehkinud Venemaa lippudega ja karjunud „Tbilisi! Tbilisi!”.

Peale AFP pole teised infoagentuurid venelaste pealetungist teatanud. Varem oli küll telekanal CNN rääkinud uudistes tankikolonnist, kuid tegemist oli viitega kolleegidele AFPst.

Hiljem teatas CNN viitega Gruusia ametiisikutele, et Vene väed on Tbilisi teelt maha keeranud ja suunduvad evakueeritud Gruusia sõjaväebaasi poole. Millisest baasist jutt käib, ei täpsustatud.

Gruusia võimude varasemat teadet, nagu oleksid Vene tankid ja kasakad juba Gori linnas rüüstamas, välisagentuurid ei kinnita.

Tbilisis viibiva ERR-i korrespondendi Krister Parise kinnitusel on Tbilisis praegu veel täiesti rahulik, tänavatel liiguvad rõõmsad inimesed ning miski ei anna tunda vaherahu lõppemisest.

Ka varem teatasid Gruusia võimud Vene vägede pealetungist Tbilisile, kuid siis selgus, et Vene soomuskolonnideks peeti Gruusia enda ümbergrupeeruvaid soomusvägesid.

Ka Gruusia julgeolekunõukogu sekretär Aleksandr Lomaja kinnitas varem, nagu Vene tankid oleks Gorisse sisenenud ning sõdurid oleks alustanud majade ja poodide rüüstamist.

Sündmuskohal viibinud väliskorrespondendid kinnitasid, et nägid vaid kolme Vene soomustransportööri äärelinnas.