Euroopa Liidu EL turvalise interneti teadlikkuse tõstmisele suunatud võrgustiku Insafe eestvedamisel tähistatakse päeva ülemaailmse blogatoni korraldamisega, kus erinevad interneti turvalisuse edendamisega tegelevad organisatsioonid ning erikülalised sisestavad blogisse päevakohaseid postitusi ning kutsuvad külastajaid neid kommenteerima, teatas Delfile Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse pressiesindaja Rica Semjonova.

Blogatoni eesmärk on tõsta teadlikkust interneti turvalisusega seonduvate teemade kohta ning võimaldada noortel, lapsevanematel ning õpetajatel jagada oma kogemusi.

Eesti osaleb turvalise interneti päevale pühendatud rahvusvahelistes tegevustes esimest korda. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi riigi infosüsteemide osakonna ja Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse koordineerimisel on esitatud blogatonile http://blog.eun.org/insafe/ kolm postitust interneti turvalise kasutamisega seotud teemadel. Kuivõrd tegu on konkreetselt 2006. aasta turvalise interneti päevale pühendatud blogiga, jääb see kommentaaridele avatuks kuni 15. veebruarini.

Blogaton on vaid üks turvalise interneti päeva raames korraldatavatest üritustest. Lisaks sellele viiakse erinevates riikides läbi hulgaliselt ka muid interneti turvalisusele suunatud üritusi, nende seas näiteks temaatilised pressikonverentsid ja võistlused Soomes, Saksamaal, Hispaanias ning Tšehhis, interneti turvalisuse alane viktoriin ning ristsõnamõistatuste lahendamine Kreekas ja interneti turvalisuse põhimõtete selgitamine õpilaste poolt õpetajatele Belgias ja Hollandis.

Turvalise interneti päev toimub juba teist korda Euroopa Komisjoni infoühiskonna ja meedia volinik Viviane Redingu patronaaži all ning selle organiseerib 23 kontaktpunktist koosnev võrgustik Insafe, mille tegevust finantseeritakse ELi turvalise interneti programmi (Safer Internet Programme) kaudu.