"Keha ei pidanud sellele mängule vastu. Andisin endast kahes esimeses setis 110 protsenti. Teise seti lõpus hakkas õlg haiget tegema ja kolmanda seti alguses ei saanud ma alaselja tõttu tõrjudes isegi ette kummardada," rääkis Kontaveit.

"Ma arvan, et mängisin kaks esimest setti väga korralikult. Sabalenka on väga tugev mängija, servib väga hästi," lisas ta.

Kuidas Kontaveit oma turniiri kokku võttis? Resümee on järgmine: "Mängu poolest oli veerandfinaal kõige parem. Võib-olla serv polnud nii hea kui eelmises mängus. Üldiselt pole ma ehk oma parimaid mänge mänginud, aga küllaltki korralikku tennist ikkagi. Kahju, et selg, õlg ja parem jalg alla andsid, enne kui mäng päris läbi sai."

Kontaveit on Sabalenkale kaotanud nüüd kõik neli omavahelist kohtumist. Eestlanna tõdes, et nii kõrge klassiga mängijaid ongi raske võita.

"Olen neli korda järjest kaotanud väga-väga heale mängijale. Tippmängijale. Eks see üks mõistatus on. Kui tal on väga hea päev ja mängib nii võimsalt... andsin täna endast parima ja oli tasavägine mäng. Ma ei oska öelda top 10 mängijate seast kedagi, kes oleks mulle meeldivad vastased. Nad on kümne seas põhjusega. Aga Sabalenka mängib väga agressiivset tennist ja võtab minult nii-öelda kogu aja ära. Ta kontrollib mängu ja tal on väga tugev serv, mis võtab minu tugevuse - tõrje - täiesti ära. Ma arvan, et väga paljudele ei meeldi tema vastu mängida," lausus maailma 27. reket.

Seni oli Kontaveit Sabalenkaga mänginud kõva kattega väljakutel, Stuttgartis on aga liivaväljak.

"Palju oleneb sellest, milline päev tal on. Olen ka kõva kattega väljakul temaga ühe väga tasavägise mängu pidanud, (2020. aastal) Dohas. Võrreldes Dubai mänguga (Kontaveit kaotas märtsis Sabalenkale seal 3:6, 2:6 - A.K.) oli suur erinevus. Siis oli mäng väga ühepoolne. Siin oli väga võitluslik ja raske mäng."

Kuigi Kontaveiti vedas keha alt, loodab ta hooajaga plaanipäraselt jätkata. Ees ootab kõrgetasemeline Madridi turniir.

"Loodan, et need on sellised asjad, mis lähevad ruttu üle. Ma ei tea, aga loodan, et taastun sellest kiiresti. Kuigi parem jalg läks ühe kindla löögiga - loodan, et see ei olnud tõsine lihase äratõmbamine. Muud asjad, alaseljad, lähevad Madridi turniiriks ikka korda. Madridi turniir algab neljapäeval. Vähem kui nädal aega on puhata ja trenni teha," vaatas ta järgmisele nädalale ette.