Raamatut “Saatanat paljastades” ei juletud avalikustada üle 70 aasta, sest kardeti, et see võimas sõnum kõigutaks ühiskonna ja usuorganisatsioonide alustalasid. Napoleon Hilli raamatus väidab „saatan“, et on haaranud kontrolli 98% inimeste mõtlemise üle viha, hirmu, alaväärsuse, iha, ahnuse ja kadeduse abil. Tal on õnnestunud oma käsilasteks teha ka koolid, kirikud, valitsused ja meedia. Naistekas avaldab raamatust katkendi.

Kas ebaõnnestumisest on inimesele kunagi kasu?

Jah. Ent vaid vähesed teavad, et ebaõnnestumine toob kaasa samaväärse hüve seemne. Veel vähemad teevad vahet ajutisel tagasilöögil ja päris ebaõnnestumisel.

Läbikukkumine on üks su suuremaid liitlasi.

Just nii. Iga tagasilöök ja ebaõnnestumine toob kaasa sündimata võimaluse seemne. Edu ootab tavaliselt ühe lühikese sammu kaugusel sellest kohast, kus inimene lakkas võitlemast. Läbikukkumine on sageli varjatud õnnistus, sest see murrab hüpnootilise rütmi kütke ja vabastab meele uueks alguseks. Läbikukkumine on inimese loodud. See pole kunagi tegelik, kuni inimene omistab sellele lõplikkuse.

Äpardumine on meeleseisund, mida inimene saab kontrollida, kuni ta jätab selle eesõiguse kasutamata.

Äpardumine toob kaasa murdepunkti, kus inimene saab õiguse oma meeled hirmust puhastada ja uues suunas liikuma hakata. Äpardumine aitab inimesel taibata ka enesedistsipliini jõudu, ilma milleta ei saa hüpnootilise rütmi köidikuisse sattunult end sellest enam vabastada.

Hüpnootiline rütm tagab ka elu jätkamise protsessi edasikestmise, korrastatuse ja käigus hoidmise kõiges elavas, alates sinepiseemnest kuni inimeseni.

Inimesed on üksteisega seotud seadusega, mida nad sageli ei mõista ega saa ka tühistada. Hüpnootiline rütm teeb inimese tööalastest, ärilistest ja sotsiaalsetest harjumustest sõna otseses mõttes tema osa. See abstraktne ja tabamatu asi mida nimetatakse iseloomuks pole muud kui hüpnootilise rütmi ilming, nii et kellegi iseloomust rääkides oleks õigem kõneleda tema mõtteharjumustest, mis on hüpnootilise rütmi toel kujunenud positiivseks või negatiivseks iseloomuks.

Abielu õnnestub või kukub läbi täielikult selle järgi, kuidas osapooled teineteisesse suhtuvad.

Iga lausutud sõna, iga tehtud tegu ja iga omavahelist suhtlust innustav aje leitakse üles ja kootakse võrku, mis köidab nad vastuolulisse kannatusse või annab neile vabadusetiivad, millega kõikvõimalikest muredest üle olla. Selle järgi, kuidas teineteisesse suhtutakse, võib iga uus tutvus küpseda sõpruseks ja seejärel vaimseks harmooniaks (mida vahel nimetatakse armastuseks) või külvata kahtluse ja ebakindluse seemneid, millest areneb ja kasvav välja varjamatu vastasseis. Inimsuhete olemust ei määra mitte ainult ühe või teise teod, vaid ka tema mõtted.

Missugune on ebaterve suhe? Kuidas saab ebaterveid suhteid parandada?

Iga suhe, mis kahjustab kedagi või toob mingisugust kannatust või õnnetust ühelegi osapoolele. Kui inimene, kes rikub suhet, muudab oma mõtlemist või kui muudetakse suhe osapooli. Edukaid ja jätkusuutlikke suhteid saavad luua inimesed, kelle mõistused on loomupäraselt harmoonias, rääkimata ühiste huvide olemasolust kui harmoonia loomise viisist.

Jaga
Kommentaarid