Miks lapsepõlve?

Kui vanemad ei väljenda oma emotsioone lastega suheldes, kui nad ei julgusta lapsi oma vajadustest ja kavatsustest rääkima, siis on sellel kõigel negatiivne mõju lastele. Lapsed võivad seda läbi elada, tundes end üksikuna. Mõnedes peredes vanemad isegi suruvad lastele peale seda teadmist, et nende tunded ei ole olulised ja tähtis on neid tagasi hoida. Laps, kes sellises keskkonnas kasvab, õpibki oma tundeid varjama ja kasvab hingelise valuga.

Mis on apaatia?

Apaatiline ehk kõige suhtes ükskõikne inimene on see, kellel puudub huvi ja motivatsioon üldse midagi teha. Ta ei lähe välja ja kui just teised teda tagant ei julgusta, siis ei huvitu ta mitte millestki ja ei alusta jutuajamisi. Ja see viib selleni, et apaatiline inimene end ühiskonnast isoleerib.

Siin on kümme märki, mis viitavad sellele, et inimene kannatab oma hinges:

1. Sa ei oska olla õnnelik isegi siis, kui kõik läheb hästi

Su elus võib juhtuda mitmeid erinevaid häid asju, aga sa ei oska õnnelik olla. Sa ei tunne rõõmu, sa oleksid nagu kõigest eemal ja vaataksid olukorda kõrvaloleva pilguga.

2. Sa ei tunne kurbust isegi siis, kui midagi kurba juhtub

Sama asi on ka sündmustega, mis peaksid vallandama valu, nagu mõne lähedase surm. Sa tead, et peaksid valu tundma, aga sa ei tunne mitte midagi.

3. Mõnikord kõik, mida sa tunned, on ainult viha

Viha ja ärritus on võimsad emotsioonid, mis annavad endast palju kergemini tunda, kui muud tunded. Seega oled sa kahe oleku vahel: viha ja ükskõiksus.

4. Sa ei mõista ise ka oma tundeid

Kui keegi küsib sinult, kuidas sa end tunned, siis ei tea sa ise ka. Sa ei oska vastata, sest sa ei suuda oma emotsioonidest aru saada.

5. Sa mõtled, mis sinuga lahti on

Sa ei saa ise ka aru, mis sinuga lahti on, kui sa näed teisi ümberringi nutmas rõõmust või kurvastusest.

6. Teiste ülevoolavad tunded panevad sind end halvasti tundma

Teiste eufoorilised tunded panevad sind väga halvasti tundma. Ja sul on soov võimalikult ruttu minema minna.

7. Sa kadestad neid, kes suudavad oma tundeid vabalt väljendada

Isegi kui see sind paneb halvasti tundma, sooviksid ka sina olla selline nagu teised.

8. Miks ometi?

Sul on vahel tunne nagu oleksid sa robot. Ja teed kõike automaatselt. Elad ka nii. Sa ise ka ei tea, milleni see välja viib ja millega see lõppeb, elu on sinu jaoks muutunud kohustuseks. Sul puudub elumõte ja sa ei tea, mida sa siin teed.

9. Sa elad rohkem läbi filmide, kui omaenda elus

Raamatud, seebikad ja telesaated tekitavad sinus rohkem tundeid, kui sinu enda elu.

10. Sa tunned sisemist tühjust

See on kõige suurem märk, mis viitab ükskõiksusele ja apaatsusele.

Kuidas sellest välja tulla?

Sellest on võimalik vabaneda, sa pead leidma põhjuse, miks elada. Ja selgitama välja, mida sa tegelikult teha tahaksid, sellepärast sa oledki siin. Kui sul on elus eesmärk, siis aitab see sul edasi minna ja motiveerib sind ning annab julgust.

Allikas: Kodused Lood