Avaldame 114-aastaseks elanud mehe pikaealisuse ja tugeva tervise saladuse
Vähemalt on seda tõestanud Brasiiliast pärit Bernardo LaPallo, kes suri 2015. aastal 114-aastasena. Tänu oma isale, kes oli arst ja taimeteadlane, sai Bernardo varakult teada, kuidas tervislikult toituda. Bernardo LaPallo sõnul tuleb tugeva tervise ja pika eluea jaoks süüa iga päev neid viit toiduainet:
Mesi
Mesi on kuulus oma raviva toime poolest. Tegemist on toiduainega, mis sisaldab rohkesti antioksüdante, mis ennetavad naha enneaegset vananemist. Lisaks sellele hoiab mee suhkrusisaldus ära vajaduse näksimise järele, tekitades püsivat täiskõhutunnet. Mett kasutatakse ka iluhoolduse juures, sest meest võib valmistada juukse- ja näomaske. Mesi aitab samuti reguleerida kolesteroolitaset.
Kaneel
Kaneel on üks tervislikematest vürtsidest tervisele, sest see sisaldab rikkalikult antioksüdante, mis aitavad võidelda erinevate haiguste tekke vastu ning kiudaineid, mis soodustavad seedetööd. Kaneel aitab samuti reguleerida veresuhkru- ja kolesteroolitaset ning ravib põletikku. Kaneeli ei soovitata rasedatele naistele ja väikestele lastele. Ka liiga palju ei maksa kaneeli tarbida, soovitatav on võtta kaneeli kõigest 2 tl päevas.
Küüslauk
Küüslauk on tuntud oma meditsiinilise toime poolest ja seda kindlasti tänu allitsiinile, mida ta sisaldab. Allitsiin on ühend, mis annab küüslaugule iseloomuliku lõhna. Küüslauku kasutatakse juba sajandeid vererõhu ja kolesterooli reguleerimiseks. Lisaks sellele on küüslauk vähi-, seene- ja bakterivastane. Ning ennetab edukalt südame- ja veresoonkonna haiguseid.
Šokolaad
Tarbides šokolaadi mõõdukalt, aitab 70% kakaosisaldusega šokolaad terveks jääda. Tegemist on antioksüdantide-, kiudainete- ja magneesiumiallikaga. Tume šokolaad parandab tuju ja soodustab seedetööd. Lisaks sellele alandab ta kolesterooli, vererõhku, stressitaset ja ennetab vähki.
Oliiviõli
Oliiviõli kasutatakse küll rohkem köögis toidutegemise juures, aga tegemist on ka tervisele kasuliku toiduainega. Oliiviõli sisaldab selliseid polüfenoole nagu oleokantaal ning tervislikke monoküllastumata rasvhappeid. Oliiviõlil on põletikuvastane toime, ta soodustab kaalukaotust, alandab südame- ja veresoonkonna haiguste riski ja ennetab vähki ning Alzeimeri tõbe.