Merike Pääro on Eesti esimese moemaja Bastioni looja ja Kuldnõelaga auhinnatud disainer. Tema nimi seostub punase vaiba ürituste, glamuuri ja kaunite kostüümidega. 1980ndate aastate lõpus oli Bastioni moemaja Eesti edukuse üks sümboleid. Tänaseks, 30 aastat hiljem, on see oma tegevuse lõpetanud.

Merike võiks nautida elutööga välja teenitud puhkust kaunis kodus Hispaania lõunarannikul koos ettevõtliku kaasa Indrek Stahli ja kahe armsa lapselapsega. Nende elu näiks, kui kunagi Hansapanga pensionisamba reklaamis näidatud pensionäri unistus.

Merike naerab selle peale ja ütleb, et ta tunneb vajadust areneda: „Mulle meeldib tegeleda inimestega. Ettevõtluses tegutsesin inertsist, ei analüüsi nii palju kui peaks. Iga järgmine samm, mis on suurem kui eelmine, paneb mind tahtma rohkem ja sealt tekib areng. Kui oled rahul olemasolevaga, siis sa jäädki sinna kinni. Ka Bastion sai alguse minu hulljulgest tahtmisest teha midagi, mis mulle meeldib. Samm sammult kasvas Bastion suuemaks.“

Poolteist aastat tagasi võttis ta vastu julge väljakutse, alustada uut peatükki tema jaoks uues valdkonnas. Samas möönab, et esimesele tööintervjuule minnes pabistas, kuigi tagantjärele vaadates poleks pidanud. „Enesekindlust tuleb kasvatada, eriti vanemas eas.“

Kuula, missuguses valdkonnas Merike on teinud värske stardi ja kust pärineb tema sihikindlus edasi liikuda ja mitte sahistada sussi Pirita või Hispaania villas või prillid ninal ja tee tass käes elu edasi veeretada.