„Kui sa oled olukorras, kus vajad kiirelt tööd, et igakuine sissetulek jätkuks ning rahavood ei peatuks, siis tuleb prioriteedid ümber seada. Siis pole aega hakata otsima tööd, mis vastaks sinu tegelikule potentsiaalile või kus saaksid end maksimaalselt arendada. Kiiresti uut tööd otsides on vaja olla avatud erinevatele lahendustele ja vajadusel teha tööd, mida varem teinud pole,“ ütleb värbamisekspert.

Siin on spetsialistilt viis head nõuannet.

Ole julge

Kriisis pole aega oodata, vaid tuleb ise olla julge ning tegutsema asuda. Paku ise end erinevatesse firmadesse tööle ning võta ühendust ettevõtetega, kus sooviksid töötada. Julgus on juba pool võitu!

Vaata üle kõik töökuulutuste portaalid

Alusta elementaarsest — vaata üle kõik töökuulutuste portaalid. Neid on rohkelt ja erinevaid. Vaata, keda otsitakse ning taaskord ole avatud meelega, et kandideeriksid ka ametipositsioonidele, mida varasemalt teinud ei ole.

Võta end töötuna arvele

Kui kohe tööle ei õnnestu saada, siis võta end töötuna arvele. Nii saad Töötukassa konsultandi poolt nõuandeid, tuge ja nende siseinfot vabade ametikohtade või väärtuslike koolituste osas.

Astu mugavustsoonist välja

Arvesta, et kiiresti töö leidmiseks tuleb sul tõenäoliselt teha asju, mis pole kõige mugavamad — ennast ise pakkuma, müüma, kandideerima paljudele ametikohtadele, tegema tööd, mida ei ole varasemalt tahtnud või osanud teha, tööintervjuudel käima jne.

Jaga tööotsingu infot oma tuttavatega

Mida rohkem inimesed teavad, et sa otsid tööd, seda kiiremini saab uus töö sinuni ka tulla. Tutvuste kaudu liigub väga palju infot ning seepärast räägi inimestele oma soovidest, eesmärkidest ja tahtmistest. Nii oskavad nad sind soovitada ja sulle ka tööd pakkuda.