Kõik see tähendab, et ilmselt küsid endalt need kaheksa küsimust...

1. Kas mul on pimesoolepõletik või krambid?

Tänu perimenopausile kogeme erinevaid sümpotemid ja võime valu käes vaeveldes murelikult googeldada, ega meil pimesoolepõletikku pole — ainult selleks, et teada saada, et krambid on põhjustatud päevade varakult saabumisest.

2. Aga mul olid just kaks nädalat tagasi päevad?

Jah, nii võis olla küll, aga tänu toredast sõbrast perimenopausile on periood tavapärasest vähem etteaimatav, sagedasem ja raskem kui kunagi varem. Vahva, eksole.

3. Millest mu teismeline küll räägib?

Mida need sõnad tähendavad, mis mu teismelise suust välja tulevad, kui ta sõpradega videomänge mängib? Pane tähele, et kui sa selgitusi lähed küsima, vaatavad nad sind ilmselt nii, nagu oleks sul kaks pead.

4. Kas ma peaksin laskma Botoxit süstida või kortsukesed omaks võtma?

Sa küll ei taha oma välimusest kuigivõrd hoolida, aga tõsiasi on see, et hoolid. Sa tahaksid võidelda kõigi ilustandardite vastu ja rokkida hallide juustega ning kanda kaftanit, aga see on raske. Botox tundub kergem valik. Oleks see ainult odavam…

5. Kas kõik vihkavad mind või on need hormoonid?

Ühel päeval oled maailma ja oma suhetega rahul, kõik tundub korras olevat, kuid siis äkki tuleb pauk. Sulle tundub, nagu laguneks maailm koost, kõik vihkavad sind ja su elu on täielik ebaõnnestumine. Ja siis algavad päevad ja sa mõistad, et hormoonid möllavad sinu emotsioonidega.

6. Kas inimesed on alati nii ärritavalt mõjunud?

Ei teagi, kas oled varem sellest mööda vaadanud, aga ilmselt küsid endalt pea iga päev, miks inimesed nii nõmedad on? Sa võid küll olla südames optimist ja uskuda inimkonna headusesse, aga sul on tunne, et su usk pannakse proovile iga päev…

7. Kas ma peaksin uuesti kooli minema? Töölt ära tulema? Juuksed roosaks värvima?

Mõtled järjest rohkem, et meil on ainult üks elu ja kui teiste arvamus ei tundu enam nii oluline, saad aru, kui palju võimalusi maailmas on. Näiteks roosad juuksed, kaftanite kandmine ja Taylor Swifti muusika.

8. Kas ma olen ainuke, kes nii tunneb?

Ei, sa pole kindlasti ainuke. Me oleme kõik segaduses ja ei tea, kuidas selle uue eluperioodiga toime tulla. Proovi lahti lasta mõttest, nagu peaks meil neljakümnendates kõik välja mõeldud olema. Elu ongi metsik ja imelik, tunne sellest rõõmu! Isegi, kui see tähendab igapäevaselt vähemalt miljoni küsimuse esitamist.

Allikas: Scary Mommy