Mis need levinud vead siis on?

Näiteks kasutatakse tolmuimeja asemel harja. Ehkki alati ei viitsita tolmuimejat välja otsida, siis harja kasutamisel saab küll suurema mustuse kokku pühitud, aga iga tõmbega lükkad tuppa laiali väiksemaid mustuseosakesi, ehk põrand ei saa tegelikult niimoodi puhtaks.

Siis valatakse paljudes kodudes praadimisest pannile jäänud õli potist või kraanikausist alla, kuid see on viga, sest selline tegevus kahjustab torusid, mis lähevad pikapeale umbe. Mida selle allesjäänud rasva või õliga siis teha tuleks? Selle peaks valama veekindlasse kotti ja ära viskama.

Kui sa elad korteris, kus on keskküte, oled kindlasti märganud, et sügis- ja talveperioodil on õhk kodus väga kuiv. See mõjub halvasti hingamisteedele. Et seda vältida ja õhku niiskemaks teha, tasub osta endale koju kas õhuniisutaja või siis asetada toanurka kauss veega, kust see saab vaikselt tuppa aurustuda.

Ja veel üks asi, mida inimesed kodus teevad ning mis on väga ebahügieenline — wc-potti puhastatakse vahel ilma kummikinnasteta, põhjusel, et neid lihtsalt ei viitsita kätte panna. Kui aga mõelda, milline bakterite kogus ennast wc-potis peidab… Kasulikum on ikkagi kindad kätte panna, mis siis, et see tundub vahel tüütuna.

Ning kui juba vannitoas olla, siis jälgi, et pesumasina uks oleks kergelt avatud, sest kui see on suletud, võib seal olla natukene vett ja kui see ei saa ära kuivada, hakkavad samuti bakterid vohama.

Allikas: Brightside