Äärmuslik mõtlemine

“Ma pean olema ideaalne ema!” Kui värske ema suudab selle asendada mõttega, et tal on täielik õigus võtta vahepeal aeg maha ja ideaalset inimest ei ole olemas, muutub tema elu tunduvalt kergemaks.

Üldistavad mõtted

Näiteks mõtlevad paljud inimesed peale halvasti läinud töövestlust, et nad ei saa eluilmaski kuskile tööle. Palju tervislikum on aga korraks tunda kurbust ja siis hakata asjalikult analüüsima, mis ja miks läks valesti ning kuidas järgmisel töövestlusel uues kohas saaks juba paremini.

Ei suuda vastu võtta positiivset tagasisidet

Kui palju oled sa öelnud vastuseks mõnele sellisele lausele, kus sind kiidetakse hea töö eest, et igaüks oleks võinud seda teha või et mis nüüd mina? Tunnusta ennast ja lase ka teistel seda teha! Ütle parem rõõmsalt “aitäh!” ja mine rahus oma päevaga edasi.

Emotsioonid juhivad otsuseid

Inimesed lasevad oma hirmudel üle võtta ratsionaalse mõtlemise. Näiteks lennuhirmuga inimesed mõtlevad, et nad pigem sõidavad auto või rongiga. Ehkki ühel hetkel oleks palju kasulikum tegeleda oma hirmuga ja saada vabaks.

Süüdistad ennast kõiges

Lähed restorani ja kuuled, et sinu broneerigut ei olegi kinnitatud? Tõenäoliselt tekitab see sinus kerge paanika ja sa mõtled, et ehk nägid broneeringu tegemist unes, ehkki see võib vabalt olla ka restoranipoolne viga.

Sa tunned, et sa peaksid koguaeg midagi tegema

Kas sa mõtled, et sa peaksid nädalas kolm korda trenni tegema või et sa saad nädalas kolm korda trenni teha? Nendel kahel mõttel on vägagi suur vahe.

Allikas: Brightside