Et sina ei peaks olema osa hallist massist, kes kõnnib sügisel norgus peaga ringi, tasub võtta omaks mõni harjumus, mis annaks sulle energiat, teeks sind rõõmsaks ja omakorda teeks õnnelikuks ka sinu lähedased inimesed.

Need on head harjumused, mis mõjuvad inimesele hästi ja aitavad leevendada rusuvat meeleolu:

1. Uuri välja, mis kell iga päev päike loojub ja pane endale selleks ajaks äratus. Eestis on imeilusad päikeseloojangud ja hea on võtta päevas enda jaoks see hetk, et seda ilu nautida ja pead mõtetest puhastada.

2. Tee iga päev pilti millesti, mis sind rõõmustab. Sügise lõpuks on sul päris paras ports pilte, mida vaadata ja meenutada, milliseid toredaid asju sa nägid ja mida kõike toredat sa tegelikult sügise jooksul korda saatsid. Kui terve sinu pere on sügismasenduses, siis soovita seda ka neile ja jagage kasvõi igapäevaselt omavahel toredaid pilte, mis teid õnnelikuks teevad.

3. Mine jooksma, jalutama, kepikõndi tegema või matkama. Ükskõik milline füüsiline tegevus on hea ja kui sa seda veel õues teed, siis seda parem on. Tõepoolest ei ole olemas halba ilma, ainult halvasti valitud riided. Kaasa terve oma pere! Või haara kaasa sõbranna, kellega tahaksid nagunii vestelda. Ärge tehke seda diivanil veiniklaasi taga, minge parem loodusesse.

4. Õpi ütlema ei. Kui sa seda ikka veel teha ei oska, siis õpi see nüüd kiiresti selgeks ja jää endale kindlaks. Masendust süvendavad asjad, mida sa tegelikult teha ei taha. Ära karda enda eest seista.

5. Varusta ennast suurepäraste raamatutega ja loobu telefonist. Mis saaks külmal sügisõhtul parem olla, kui kerida ennast mõnusalt diivanile ja veeta aega kvaliteetse raamatu seltsis? Sotsiaalmeedia süvendab ärevust ja masendust ning seetõttu võikski eelistada pigem raamatut.

Allikas: Becoming busy