Psühholoog ja konsultant Lee Chambers avaldab, et kõige väiksem tõenäosus tööle saada on inimesel, kes kannab töövestlusel pruuni värvi riideid, sest justnimelt pruun on värv, mis piltlikult öeldes imeb ruumist energia välja.

Suure tõenäosusega ei ole ühegi inimese eesmärk jätta töövestlusel endast muljet kui kellestki, kelle kohalolu mõjub kurnavalt, aga kahjuks just pruun värv võib seda tunnet tulevases tööandjas tekitada.

Aga mis värvi riideid võiks siis töövestlusel kanda, et esiteks tunda end enesekindlalt ja teiseks, et töövestlus hästi õnnestuks? Selleks värviks on psühholoogi sõnul sinine ja tema arvamust kinnitab ka ligi 3000 briti seas tehtud uuring, kus neilt küsiti, mis värvi riideid nad kandsid sellel töövestlusel, kus nad said töökoha ning lausa 81% vastanutest kinnitas, et domineerivamaks värviks riietuses olevat olnud sinine.

Kolm protsenti vastanutest ütles, et nad kandsid pruune riided ja kolm protsenti on ju väga kehv tulemus.

Loomulikult on töövestlusel kõige tähtsam jutt ja küsimustele vastamise ning argumenteerimise oskus, aga kui sa ihaldad väga soovitud töökohta, siis oma lemmikud pruuni värvi riided tasuks vast küll igaks juhuks koju jätta.

Allikas: Daily Mail