Et seda teha, on sul enne vaja loobuda päris mitmetest asjadest, sest nende peale kuluv summa võib aastate jooksul olla päris kolossaalne ja see ei ole ju mõistlik.

Loteriipiletid: õnnele lootma jääda ei tasu, sest šansid lotoga võita on äärmiselt väikesed. Tõenäoliselt sa isegi ei kujuta ette, kui väikesed.

Kodukeemia: esiteks sisaldab enamik kodukeemiat nagu nimigi ütleb, kohtavalt palju keemiat ja selle sissehingamine tervisele kasulik ei ole. Samuti on need vahendid kallid. Tasub uurida, kuidas ise puhastusvahend teha ja hoiad aasta peale kokku mõnikümmend eurot kindlasti, kui mitte rohkem.

Paberrätikud: pühid paberrätikuga laudu ja muid pindu? Sa ju viskad sõna otseses mõttes raha prügikasti. Parem kasuta selliseid rätikuid, mida saad lihtsasti puhastada ja mis on korduvkasutatavad.

Ebavajalikud ostud toidupoes: hoolid oma tervisest ja rahakotist? Ära siis osta toidupoest mõttetusi, mis jäävad sul lõpuks koju seisma, lähevad halvaks või kasvatavad sinu kehal olevat polstrit. Tee nädalamenüü ja proovi teha mõistlikke otsuseid ning otsida sooduspakkumisi.

Mõttetud kingitused: ära iialgi osta kingitusi, mille kohta sa tead, et saajal pole seda vaja. See on täielik raha raiskamine. Proovige sõprade ja perega kokku leppida, et teete kingitusi ainult siis, kui on suur soov ja kellelgi on tõesti midagi vaja.

Emotsiooniostud: oled sa üldse mõelnud, kui palju sa teed emotsioonioste ja mis summa nende peale kulub? Kui sa oled ärritunud ja tahad šoppama minna, proovi leida mõni muu tegevus, mis ei eeldaks raha kulutamist ja samas maandaks sinu pingeid.

Allikad: Project Hot Mess, Yahoo Finance