Aga on lausa kaks lihtsat moodust, kuidas need rasvaplekid ikkagi riietest välja saada ja mis kõige parem, vahendid selle jaoks on sul väga suure tõenäosusega ka kodus juba olemas.

Kõige lihtsam moodus: nõudepesuvahend! Kuidas sa oma taldrikutelt, pottidelt ja pannidelt rasvaplekke ära saad? Eks ikka tänu nõudepesuvahendile. Kui märkad oma pluusil ebameeldivat plekki, pese seda soojas vees ja lisa plekile väike tilk nõudepesuvahendit. Nühi räpast kohta, loputa ja probleem peaks olema kadunud. Hea oleks muidugi plekiga tegeleda nii kiiresti kui võimalik, siis on ka lootust, et nipp toimib.

Ehkki nõudepesuvahendi nipi kasutamine peakski kõige lollikindlam olema, võid soovi korral katsetada ka söögisoodaga. Raputa söögisoodat plekile, oota umbes kümme minutit, hõõru söögisooda sinna sisse. See muutub pruuniks. Oota veel veidi ja kraabi pruun kiht ära. Korda tegevust nii kaua kuni sissehõõrutud söögisooda enam pruuniks ei muutu ja loputa pluus ära. Võid kindluse mõttes sellele lisaks teha ka nõudepesuvahendi nõksu.

Allikas: Kitchn